onsdag 30 april 2008

Trädgårdshjälpbilder från Mor Ebbas Trädgård
Vi har haft turen att kunna behålla stor del av tomten och omges därför av massa björkar, ekar, gigantiska guldregn, syrener, äppelträd etc. Men en del måste nu tas hand om och vi står lite handfallna. Vi vet vad vi gillar (pioner, lavendel etc) men det finns ju oändliga val och möjligheter. Det svåraste är att få allt att "hänga ihop", att allt inte blommar på en och samma gång, sen är det grått och trist resten av året. Man vill ju ha en härlig prunkande, färgsprakande trädgård året om. Det är en konst som vi inte riktigt klarar av själva. Så vi är så fantastiskt glada då vi nu tagit hjälp av en expert. Helena Molund från Mor Ebbas Trädgård kommer till oss på lördag! Ska bli så spännande och se vad hon kommer fram till . (Aggie- bollpilen kanske ryker nu..hi). Ha en fantastiskt skön valborg! Vi är lediga till måndag, tjohoo.

12 kommentarer:

Bergagårdens Lina sa...

Så fina bilder! Tänk om man fick till det så där i sin trädgård *drömmer*

Ha en trevlig valborg!

Stämningsfullt sa...

Härligt! Hon fårgärna komma hit också :)
Trevlig valborg!

Sara sa...

Det låter jätte bra att ni tar hjälp med trädgårdsplaneringen. Jag är helt övertygad om att man spar massor med tid OCH pengar i slutändan, då man tar hjälp av ett PROFFS.

Vi tog i ett tidigt skede kontakt med en trädgårdsarkitetk och hennes plan har vi, efter lite personliga justeringar följt sedan dess.

Jag hoppas och tror att även min valborgshelg kommer att gå i trädgårdenstecken!

/Sara Small Town

Anonym sa...

Aggie igen här!
Grejen är ju att ert hus är så alldeles fantastiskt v a c k e r t och då måste man ha ett vackert, och inte bara funktionellt (hmm), träd vid huset.
Den omtalade bollpilen går ju att flytta! Det är bra, det kan man med de flesta växter.

Det kommer att bli kanon att få hjälp med allt - tala om vad ni tycker om, då går det lättare!

Det är såååå kuuuuul att se hur allt utvecklas.

En dos om dagen av "dreamhouse" rekommenderas till de flesta!

Kram
Aggie

Guldkant På Livet sa...

Oj, den Helana verkar ha stort sinne för det gröna och vackra... så spännade! Ha en skön valborg! Mari.

Sublim Design sa...

Vilka tjusiga trädgårds bilder!
/S

Solåkras Anncha sa...

maken och jag försöker också att planera vår trädgård på landet. Jag är också väldigt förtjust i lavendel och i magnolia och stockrosor och sen tar det slut. Det låter som en god idé att anlita en trädgårdsexpert

Anonym sa...

Det låter härligt. Det är nog ett väldigt smart beslut att ta hjälp av ett poffs. Annars investerar man en massa tid och pengar och resultatet blir ändå inte som man tänkt sig. Det kostar säkert en slant i början men det lönar sig i lägden. Det vore fel ställe att snåla på. Och dessutom vill vi ju gärna se fina bilder...
Lycka till & Trevlig långhelg //AnnA

Strandviks-Villan sa...

Hjälp mig också! Får sån ångest bara att tänka på allt som borde göras i trädgården som inte alls är påbörjad ännu... Men tänk så fin trädgården är i min fantasi! Har åtminstone en stor terass att njuta på :D

Anonym sa...

Hej, jag bor i UK och föreslår denna sida för lite inspriation. Om du går in på "Right plant right place" kan du söka på typ av blomma/planta och sedan välja vilken färg, blommnings tid etc. Listan med bilder och info som sen kommer upp är fantastisk för inspiration och ideer. Nu har vi ju lyxen med mildare klimat här, så jag har blommor i min trädgård året runt! Härligt! Men även för Sverige tycker jag att länken borde funka för ideer
http://www.crocus.co.uk/

Anonym sa...

Att anlita ett proffs är definitivt en bra idé. Men glöm inte bort de hungriga Mörtnäs-rådjuren när ni planerar trädgården :-)

Villa Humlebo sa...

Det kommer nog bli fantastiskt fint! Ett proffs vet ju precis vad man kan plantera och var. Låter som en riktigt bra investering!
Ser fram emot att få se din trädgård sen.
Kram Mia