bollpil


kanske blir den så här en vacker dag... (bild hittad på nätet)

stammen uppstöttad med pålar. kronan ser just nu mer ut som en kvast.

Ovanför 'parkeringen' så har vi en gång upp mot huset (där byggvägen tidigare var). För att på sikt få bort lite av insynen från vägen så ville vi ha ett träd. Jag hade fått för mig att en pil var bra då den växer fort och är väldans fin. Men efter att skruttat runt ute på zetas och talat med kunnig personal så blev det istället en "bollpil". Visste inte ens att det fanns något som hette bollpil. De hade ett uppvuxet sådant ute på zetas (och hela parkeringsplatsen utanför mässan i älvsjö pryds av bollpilar). Kronan blir tät och fin och samtidigt inte ett sådant kraftig träd. Vi har redan 8 äppelträd och lite annat, så då blev det detta. Just nu ser de inte ut mycket för världen direkt, men förhoppningsvis väldigt snart iaf.. Helhetsbilden på hela trädet får ni snart, den jag tog blev alldeles suddig. Ska nu försöka ta lite bilder här hemma medans solen är framme, vet att jag varit usel på det. Men håll ut, snart kommer mer!

Kommentarer

Hoppas dom växer fort - vi har satt upp en mot grannens atlantångarveranda!

Kram Maud
Useful Art sa…
Oh vad härligt att få börja fixa med trädgården. Lycka till!

Trevlig helg!
Sara
Hej!
Fint träd ni köpte!
Jag funderar på att köpa ett träd i present till en vän..... Vore ju kul med något man inte hört talas om då :) För jag har inte heller hört det förut.
Hoppas er dag blir bra!
Lisa sa…
Blir spännande med nya bilder! Vad kul att ni börjat jobba i trädgården, måste kännas skönt förstår jag! När man gör det, börjar man väl bli något så när klar med sitt hus på insidan... :-)

lisa
Anonym sa…
Hej

jag erbjuder dig inspiration till er trädgård inne på min blogg, välkommen in!

Helena /franska liljan
Mia sa…
Alltså jag får sån lust att ha en egen trädgård att påta i när du visar såna mysiga bilder!

Trevlig Helg
Mia
Har aldrig hört om bollpilar... Kanske vi skulle peta in en på vår lilla, lilla gård också. Vi har fått fälla tre gamla björkar och det skulle vara trevligt med ett nytt träd.
h.http://sopporna.blogspot.com
Anonym sa…
Jag har startat en ny swapblogg. Titta gärna in och anmäl intresse.
Anonym sa…
Du får gödsla med rätt medel så växer de nog snabbt! :-)
Anonym sa…
Vill man att det ska ta sig snabbt är pil ett bra val. För några år sedan gjode vi ett levande staket av pil, genom, att ta (när ingen såg) lite pinnar från en energiskogsplantering, stoppa ner dem i backen och därefter fläta ihop dem. Ett bra tips för den som vill använda pil på ett lite annorlunda sätt.
Annmarie
Först å främst måste jag säga, jag har lite att göra ikväll ser jag, springa runt bland alla bloggar och justera.

Kommentaren ovan är INTE från mej!! Utan ngn som har tagit mitt namn och startat en blogg! En blogg som hon nu raderat men det underliga är att hon kommenterat hos såååå jättemånga denna morgon men inte kände till mej!

Ja, alltså, jag är väl inte kändast i stan men har dock bloggat i 14 månader och många känner till mej och har dessutom med mej på sina länklistor. Trist och skumt. Så jag får traska vidare och skriva hos alla andra med... men så du vet, ngn swapblogg kommer jag aldrig att skaffa...

Nu ska jag kika på ditt inlägg, blev så ivrig när jag såg hennes kommentar här. Här också; ( Mari
Anna sa…
Visst är det kul att plantera träd! Vi har redan MASSOR men planterar ändå ett för varje barn vi får (nåja, bara två så länge) men det är intressant att se hur snabbt barnen växer om träden. :)

Populära inlägg