lördag 12 april 2008

bollpil & syrenerfoto: bilder från zetas
Idag har vi verkligen flängt runt och inhandlat massa grejer. Men det roligaste var ändå årets första besök hos zetas trädgård. Det är verkligen helt gudomligt där. Trots lite för lätt klädsel och smått isande kyla så kunde man verkligen andas in våren...mmm. Japp, nu har vi handlat åtta syrenbuskar som var sisådär 1 meter höga som vi skall plantera . Vi har redan en hel del syrener men när vi skulle välja häck så föll valet på än mer härligt doftande syrener. Det blev traditionella bondsyrener (för att de växer fort, tätt och doftar ljuvligt). Sen har vi botaniserat i allt var träd heter. Vi har ju haft turen att bevara största delen av tomten, till skillnad från de flesta som bygger nytt. Men där byggvägen huserade så rök ju allt och där är numera gången upp mot huset belägen, och här vill vi nu plantera ett nytt träd. Det är fantastiskt med kunnig personal, och det finns det gott om hos zetas, och tur är väl det. Man har ju noll koll när det gäller allt man ska tänka på gällande införskaffandet av buskar och träd. Så det blev en "bollpil". Imorgon ska han ner i jorden, när grävskopan for fram och finplanerade tomten förbereddes ett stort hål för trädet, nu ligger bara där lös jord över hålet. Imorgon blir det som sagt även trädgårdsmässan, så nu ska här sovas. Natti -bilder på bollpilen kommer..

10 kommentarer:

beas barnslikheter sa...

Letade efter den vackra bollpilen men fick se en liten ensemble med söta andra bilder istället! :-)

Lantlivs Anna sa...

Vad härligt med syrénhäck!!! Lycka till med trädgårdsjobben nu!

Dreamhouse sa...

beas: lovar att det kommer bild på bollpilen! hade ingen kamera i handen.

anna: tack söta!

ColonialEast sa...

Vad kul att ni hittade så mycket fint på zetas! Ska också ut dit snart. Skulle behöva en ny häck! (i dubbel bemärkelse...). När vi flyttade in för sex år sedan planterade vi tuja häck. Men det känns inte superskoj idag. Ha en skön söndag!

Making it lovely sa...

Bollpil är verkligen vackra, och vad mysigt att få flanera på Zetas trädgård! Och jag förstår att det kliar i fingrarna nu, hihi.

Ha en bra vecka.

Guldkant På Livet sa...

Å va roligt med en rapport från underbara Zetas!!! Mari.

Anonym sa...

Hej!
Ni får det så fantastiskt fint undan för undan. Det är väldigt mysigt att följa ert husbygge. Och bloggen är numera nödvändig att följa!
Nu har jag dock en fråga: var skall bollpilen stå! och varför just en bollpil? nedanför/framför balkongen?
Ursäkta att jag är så nyfiken!
Aggie!

Hwita Villan sa...

Åh vad härligt med trädgårdsmässan! Lite avis.. vi valde bort den... tyvärr. Ångrar mig nu.

Men vad härligt med syrener! Kan man bara inte ha för mycket av!

Ha en fortsatt bra söndag!

PS. Utlottning på min sida!

All Things Blue sa...

Sikke fine blommor - og så i blå! Lige min yndlingsfarg.
Skønne billeder.
8-)

Solåkras Anncha sa...

Så underbart härliga bilder. Längtar som en galning efter att komma ner till landet och påta i jorden