tisdag 11 december 2007

mardröm


bild: teckning lånad från drömprojektet, flicka åk 5. halmstad

Just nu befinner vi oss i en mardröm. Jag har inte orkat skriva om allt men vi har verkligen fått snickaren från...jag vet inte vart. Igår fick vi reda på att han, mitt i allt som nu även pågår, även nu tänker flytta besiktningsdatumet. Det kom som en chock. Att han är den som har möjlighet att ens göra det.. Ja mitt i alla tårar så kom krocken, körde in i bilen framför, så hela fronten är nu mosad. Vill bara att det här ska vara över nu.

33 kommentarer:

Sofia sa...

Men herregud!Vad är det för snickare??!!!Och har aldrig hört talas om att en hantverkare kan flytta datum,bestämma själv hur många hantverkare etc som ska jobba.Är det inte ni som tar alla slutgiltiga beslut?Det är ju ni som betalar?Ni måste ju få hjälp,
stackare tycker så oerhört synd om er.Usch vad obehagligt med krocken,tur att ni inte kom till skada iaf.
Var rädd om er och se till att kalla till krismöte så att ni får stopp på snickaren(för har han börjat så här kommer han fortsätta...)
Skickar massor av styrka till er och ni får inte ge upp nu.

Varma hälsningar
/Sofia

Anna sa...

Aj då, stor kram till dig/er. Vilken chock med krocken, lider med er. Förstår också vilken panik när det strular med huset, det skulle vara en helt annan sak om inte julen står för dörren. Vi kvinnor har inbyggt i oss att julen ska vara perfekt som alltid.

Sköt om dig!

Pernilla sa...

Men stackare! Stor kram!!!

Weronica - En mammas dag sa...

Stackare! Mina varmaste sympatier för den svåra situation som Ni befinner er i. Förhoppningsvis lättar det snart. Ta hand om dig!

Nina sa...

Man bli helt mållös... Vilken snickare!!!! Kan inte husleverantören göra någonting i detta skede, eller ha r dom lämnat över helt till snickaren?

Tänker på er och hoppas att allt ska ordna sig till slut! Mitt i allt elände så hade du änglavakt att det inte hända något allvarligt när du körde in i bilen framför!

Må så gott, håller alla tummar jag kan! kram

Anna sa...

Jösses! Önskar min pappa, som är snickare, skulle bo i Stockholm. Då hade jag skickat honom till dig!!! Han är en snickare att lita på!
Kram på dig och håll ut! Du kommer att få världens vackraste hus!

/Anna
http://hallakulle.bloggagratis.se

bagateller.se sa...

Men stackars stackars dig!!! Sånt är bara såå hemskt! En olycka kommer sällan ensam - stämmer ju lite för väl... Verkar vara ett riktigt nöt, snickaren! Jag röstar också för krismöte! Stora lyckönskningar och ta hand om er! Kram Terese

Anonym sa...

Vilken tur att du inte blev skadad! Förstår att det känns tufft och stressigt med allt, men jag skulle nog ta krocken som ett tecken att ni måste lugna ner allt lite grann. Även om ni drömmer om att fira julen i ert drömhus, så är ändå er hälsa viktigast av allt. Byggen kan vara bökiga och struliga (har själv jobbat i branschen) och ibland är det nog bäst om det får ta den tid det tar. Lider med er, en bökig hantverkare är dock inget man drömmer om att få hem till sig. Men ta nu krocken som ett tecken att lugna ner era planer lite grann. Det finns de fyra F:n i byggbranschen - Fort, Fel, Fult, Farligt. Brukar stämma rätt bra.

Många kramar
Lisa

Johanna sa...

Vad tråkigt att höra om snickare och krock, tur att ingen är skadad. Det där med hantverkare är verkligen svårt att hantera. Jag förstår att det är svårt att se ljuset i tunneln nu...men det finns där... Härda ut och tänk på att efter regn så kommer solsken... Solsken i ert nya fina hus!

Kramar
Johanna

Kate sa...

Finns det ingen chans att byta ut denna snickare även fast tiden lackar mot jul?
Ni måste ju se till att anmäla honom till vad det nu är man anmäler dem till, så kan han ju inte fortsätta och ni måste ju få klart huset!
Snickaren som beslutar om besiktningsdatumet?!
Hur lyckades han med det?!
Skickar en massa positiv energi till er, och hoppas att bilen -och du- går att laga!

Caroline sa...

Usch, vad hemskt. Jag hoppas verkligen att ingen blev skadad i krocken! Även om det är jättesvårt, så försök se krocken som ett wake-up call. Det viktigaste är att ni inte blev skadade (hoppas jag, som sagt). Hus och inredning i all ära men det finns sånt som är viktigare.

Stor kram

Caroline

Anonym sa...

Huff - det var da veldig så uheldig dere skulle være da. En tosk av en snekker og bulking av bil i tillegg. Tenker på deg/dere.
Vi har noe som heter dagsbøter i Norge når hus ikke blir ferdig i tide. Da må håndverkerne/byggmesteren betale for hver dag de blir forsinket. Har dere en slik mulighet?
Hilsen fra Therese

birgi sa...

Näää? men ni har säkert rätt till vite för varje försenad dag. ta upp det med husföretaget så blir det nog fart på det hela! Ni har väl totalentreprenad?

Anonym sa...

Hej!

Jag har följt din blogg ända ifrån början mycket eftersom vi själva flyttar till nytt i ungefär samma veva som ni.

Din blogg är den finaste inredningsblogg jag läst och jag är övertygad om att ert hus kommer bli fantastiskt.

Du har kämpat så hårt under sista tiden tycker jag det låter som. Jag tycker att du skall sluta kämpa och bestrida för du/ni har nog med det väsentligaste nu ändå. Ta det så lugnt ni kan snälla dreamhouse då kommer glädjen och orken tillbaks!

Anonym sa...

jag har också läst bloggen ända från början, och kan inte ens tänka mig var jobbigt det måste vara... är själv något av ett kontrollfreak med perfektionist-drag, och förstår frustrationen över att vara så nära så nära, men ändå så långt bort... men allt ordnar sig tillslut, det är säkert. ni kommer att få ett helt fantastiskt hus, och på vägen dit har du inspirerat såå många!

viktigast av allt: ta hand om dig! vi vill fortsätta följa med på dreamhouseresan!

kram,
maja

Annika sa...

Hantverkare! Vi renoverar vårt 20-tals hus och har haft både den ena och den tredje här. Visst finns det några som verkligen är hängivna och gör sitt jobb på ett utmärkt sätt, men många och då menar jag många är slarviga och ointresserade - om de ens dyker upp! Det händer ofta att de bara uteblir, trots överenskommelse. Då har det dykt upp något "bättre" jobb! Jag trodde att det skulle vara smidigare att bygga nytt, men tydligen inte. All lycka till Er - hoppas att fortsättningen går toppenbra hela vägen! Och visst är det så; en olycka kommer sällan ensam. Tur att du inte skadade dig!

Anonym sa...

Nä nu tar du/ni och laddar om! Såklart allt löser sig. Visst det är motigt nu i uppförsbacken, men snart kommer nedförsbacken....

Glöm inte bort...ni är KUNDEN! Ni köper en tjänst! Ni skall absolut inte godta denna behandling!

Var stark, fokusera och ge inte upp :)

Vad super glad att inget hände i bilolyckan..jämfört med vad som kunde ha hänt så är inget fint hus värt det.....
mvh
Hannah

Eva / whiskyochchampagne sa...

Men vad i h-vete ! Så får man väl inte göra...
*
Och krock...tur att ingen blev skadad i alla fall !
*
STYRKEKRAMAR från EVA !!!

TyraMyra (byggahus.se) sa...

Hoppas att ni har vite inskrivet i kontraktet! Behövs när man har med alla att göra i byggbranschen, man kan endast lita på få, sig själva.Anteckna/för dagbok om allt ni kommer överens om muntligen, även telefonsamtal, det kan behövas när ord står mot ord, vet, är i den sitsen själv just nu.
Skönt att ni hade änglar med er när ni krockade...
Kram

Moderncountry sa...

Men herlighet da gumman!!Å, som jeg føler med deg. Jeg hadde vel flydd i taket for lenge siden. Er det faktisk noe som er vanskelig å finne, så er det pålitelig og dyktige håndverkere som holder tider, avtaler og gjør gode detaljer i avsluttede arbeider. Du får kalle han inn på teppet og være litt tøffere..
Hold ut min gumma, jeg holder tomlene opp for deg og samtidig sender over en god støttende klem!!

Tea sa...

Huff, dette må være forferdelig frustrerende! Jeg krysser fingerene for at alt går som det skal heretter! Masse lykke til!

Anonym sa...

Hej,

Hoppas du inte skadade dig i olyckan! Ledsen dför din frustration med huset, hoppas det löser sig. Försök tänka att det är bättre att det blir försenat än att hantverkaren gör det slarvigt. Måste bara säga att din blogg är så underbar!

Bloggoholic sa...

har ni inte bokat ett datum? går det över tiden får han vel betala vite ? fan va irriterande ,och kroken hujedamej tur det gick bra med er iallefall ,

skulle önska alla var som min sambo han är hantverkare och han gillar inte alls den stilen, han vill ha klart o göra kunden nöjd! är dom nöjda så är han nöjd! men alla är tyvärr inte så! ;(

hoppas han får ett spark i arslet nu *spark * spark*

Tingeltangel sa...

Det var jättetrist att läsa om vad som hänt. Hoppas du mår efter omständigheterna bra... Ni måste ta fram ert kontrakt och kontrollera vad som gäller. Har ni totalentreprenad? Finns det ett slutdatum och vite i avtalet? Hantverkaren kan inte på eget bevåg flytta fram besiktningsdagen. Tänk på att inte betala i förskott, bästa påtryckningsmedlet är trots allt att snickaren vill ha betalt. Hoppas ni kan få hjälp av en jurist eller någon annan som kan sätta press på honom och se till att han fullgör sin del av avtalet.

Anonym sa...

Kära nån så jobbigt det kan vara att bygga hus. Undra på att nerverna inte alltid håller. Låt du tårarna falla (det är ju som en avgiftning), och lyft sedan hakan och fortsätt med jobbet. Med din goda smak kan inte den värsta hantverkare hindra ert hus från att bli underbart - och jag liksom säkert alla som läser din fina blogg ber jultomten skicka hjälp med tidtabellen och bilen.

Varm sympati,
Danielle C.

Fredrik / Vit design sa...

Åh det låter inte roligt. Tyvärr låter det som om detta är vardagen för snickare. Det finns tyvärr för mycket jobb just nu så de har makten, de gör vad de vill. Min brors elektriker drog till Thiland utan att göra klart jobbet som han lovade, vad ska man göra? Man har ingen makt alls...

Hoppas det går bra med bilen och med dig!!! Kram

Ann-christine sa...

Va tråkigt att läsa... Jag har också följt bloggen ganska länge, så spännande! Förstår dig så väl, att få flytta in till julen, pusta ut och äntligen ta det lugnt, men... Ni ska väl ändå bo och leva i huset resten av livet? Vad gör en jul för skillnad då? Snart blir det vår och ljusare dagar, då är det också härligt att flytta! Ta hand om er! Vi stressade också jättemycket för att få flytta innan babyn skulle födas, men det drog ut på tiden så vi hann inte. Sen när vi bott i huset ett par veckor hamnade vi in på sjukhus med babyn i en månad. Man kan inte kontrollera allt! Lycka till iaf!

Dreamhouse sa...

alla: ni är helt fantastiska. blir mållös över er..ni anar inte vad ni värmer. jo vi har tagit in jurist och han måste påvisa anledning etc och vi håller nu på att undersöka hur det blir med vitet som vi har. sen visst så håller man inne pengar tills allt är klart. och visst, vad gör en jul skillnad hit eller dit men detta som hänt har pågått nu i flera månader så det här var det som utlöste, fick bägaren att rinna över. det har varit en enormt tuff höst med saker och ting som hänt och då menar jag inte bara med huset. men som ni säger, det viktigaste är att man har hälsan i behåll och tar hand om varandra. krocken hade ju aldrig hänt annars.
jag önskar inget hellre än att vi kunde byta ut snickare, men den processen man måste gå igenom är det inte värt. vi vill just nu bara bli av med det här och bli klara med huset, det är egentligen så lite kvar. vi har pratat med husleverantören om hjälp och de har försökt. just nu har de slagit slint i huvudet på honom, igår ville han inte ens ta emot leveranser. nu inväntar vi hans besked och sen måste vi komma överens om ett nytt datum. tack för ert stöd. jag blir mest arg, som ni säger, att detta verkar var mer regel än undantag. var är det för fel på den här branschen?!
massa kramar till er

Anonym sa...

Ja tyvärr finns det många oseriösa typer i byggbranschen med stilen "Jag ska inte bo här så vad spelar det för roll?". Dock är ju långt ifrån alla så. Min man är elektriker och oerhört seriös i sin yrkesroll och det är många fler med honom som också är det. Jag tror inte man ska skälla på byggbranschen, att där finns det så mång rötägg. Tyvärr tror jag fenomenet finns i alla branscher, men det är ju för det mesta bara hantverkaren man behöver ta hem till sig! Viktigt där med referenser! Har själv jobbar i byggbranschen som plattsättare förr i tiden. Senaste åren inom äldreomsorgen och tyvärr måste jag säga att rötäggen finns även inom den grenen - vården. Många som inte passar att ta hand om andra människor för fem öre. Så som sagt, inget unikt för just byggsvängen. Det är så lätt att fälla alla under samma dom och det är så tråkigt, när man vet hur vissa kämpar och är så noggranna.

Kramar
Lisa

Dreamhouse sa...

lisa: jag håller med dig fullt ut! vet att det finns fantastiska snickare och hantverkare! vår granne är ett underbart exempel. det som tyvärr blir är att man står så maktlös och är i händer på någon annan. tror det mer handlar om just kontraktsbiten, samt att ha allt svart på vitt, hela tiden skriva ner allt. och det är många branscher som inte fungerar som det ska och som du säger, synd att det skall genomsyras av några få rötägg. tack rara och kram till dig!

SEASIDE LIVING sa...

Åh, vännen, jag lider med er! Så himla trist med en sån knäpp snickare. Jag hoppas verkligen det löser sig för er så ni får flytta in och andas ut och få en lugn och fridefull jul. Det tror jag ni behöver!

Verkligen tur att ni inte blev skadade i krocken! Jag håller alla tummar och tår för att ni får en snabb lösning på detta problem!!!

Stor, stor styrkekram till dig!

Mia sa...

Usch vilket trauma..håll ut bara, när ni väl är inflyttade och klara, känns det ändå på nåt konstigt vis som att allt var värt det...tro mej, har varit där...skulle ha varit inne till jul....flyttade in i MAJ!!! Detta var för sju år sedan och jag blev gravid mitt i röran, ja jisses du kommer alltid att komma ihåg frustrationen MEN vad härligt det är när man väl är i hamn!! Stor kram och det blir bättre! /Mia

Laila sa...

Det høres ut som et mareritt, ja! Vi hadde også noe lignende, med en snekker som "bare måtte gjøre en liten jobb" hos alle andre. Vårt prosjekt bel måneder forsinket. Håper det går bedre med dere. At dere får ordnet det med snekkeren på et vis. Lykke til.