måndag 3 december 2007

blomstrande dag


bild från william sonoma home
Vilken måndag! regn och rusk. Vet ni om att om tre veckor har vi slutbesiktning, datumet ligger kvar. Men har ställt in mig på att det inte blir så, vår snickare verkar ha gjort det och just nu behöver han världens längsta piska för att öka upp tempot rejält. Vi har idag bett vår husleverantör om hjälp.. För övrigt har de just nu tapetserar fel tapet i fel rum på övervåningen, men har lovat att åtgärda det. Japp. Återkommer snart.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hvordan kan de klare å gjøre det da... feil tapet i feil rom!!
Vel - jeg krysser fringre og tær for at det ikke skal skje noe mer tull :-)
Nok en hilsen fra Therese

Anonym sa...

Ja, man kan verkligen hålla sig för skratt... och har det väl börjat strula så... själv får vi börja riva ner(!) pärlspont i taket på undervåningen för att det har krympt, var tydligen för fuktigt när vi monterade det fast det legat i veckor i rumstemp. Men det är bara att gilla läget...
har hört talas om mindfullness, kanske vore något...
Många goda tankar, Marie

Stämningsfullt sa...

Suck, vad ska man säga? Hoppas att det ordnar sig i tid.

Randi sa...

Jovisst, sån´t har man varit med om!
Ett bra tips är att tejpa upp en liten bit tapet i varje rum om det är fler än ett rum, som ska tapetseras. Hoppas det var en tapet, som finns i lager och inte ska beställas.

Håller tummarna att slutbesiktningen sker enligt planerna...
/Randi

Anonym sa...

Jag håller verkligen tummarna för att snickaren ska få eld i baken och färdigställa snabbt som attan. Förstår din stress...jag är döstressad och jag bygger inte ens hus.

Försök se det positivt: Eftersom ni ska bo i det vackra huset i minst hundra år, kan ju inte några veckor spela någon roll... Positvit tänkaden... =)

/Anna
http://hallakulle.bloggagratis.se

Engsroom sa...

Vad typiskt!
Hoppas det ordnar sig med allt så ni får flytta in.
Ha en bra vecka, med jagandet av hantverkare!
Ella

Maria och Robban sa...

Helt rätt att söka stöd hos husleverantören. Jaga, jaga, jaga så hoppas vi att det löser sig för er. Har ni valt totalentrepenad eller har ni individuella avtal med underentrepenörerna?

http://www.husihelvete.se/

Dreamhouse sa...

marie: jag blir galen bara jag hör det, stackars er. lycka till! håller med för fullt.. mållös. massa kram

anna: jag vet, det är bara det att julen är här och tanken att inte fira där är inte kul... men visst har du rätt och tänker som du.

maria och robban: tyvärr fanns inget val utan det är delad entrepenad. Men vi vet att det ligger i husleverantörens intresse att snickarna levererar i tid, de är ändå de som hjälpt oss med kontrakt och ordnat fram snickarna. Och han lyssnar inte på oss så den enda vi kan få hjälp av är just husleverantören känner vi. Tack för uppmuntran, behövs just nu. phuu.

alla: tusen tack söta ni! ni är såå snälla och goa. hoppas era tankar hjälper..;) xx

Maria och Robban sa...

Är det delad entrepenad har ni väl ett bättre utgångsläge än om det är totalentrepenad. Ni har säkert skrivit ABS05 avtal med hantverkare och i det så har ni väl även skrivit in både avslutsdatum men också vitesklausuler?

Ni har som vi ser det ett bra läge. Ni har enskilt avtal med hantverkaren och förhoppningsvis husleverantören i ryggen. Inte många hantverkare skulle våga bråka då.

http://www.husihelvete.se/

Elzie sa...

Ja, du milde!! Tapetsera fel och en snickare som behöver en piska. Vad mer behöver du ta tag i??? Jag hoppas dock att datumet står sig och att alla gubbar är färdiga då *s*.
Ha en bra tisdag.
Kram Elzie

Dreamhouse sa...

maria och robban: precis ett sådant är det. han verkar dock inte riktigt förstått vilken typ av entrepenad han skrivit på själv så det är mkt bråk om kostnader. men ja husleverantören vill ju allt annat ha en missnöjd kund och vi har rätt. tack!!!!

elzie: tack raris!!! det hoppas jag med!!