Skördetid


Nu skördar vi sommarens frukt.. Under vår rundresa i danmark och österlen kom vi över underbara ting, bl a ett fantastiskt klädskåp från 1880 talet. Skåpet är tillverkar i Mölle och har stått i en konstnärsfamilj i Helsingborg, och nu ska det bo på Värmdö! Det är svartmålat med små chinatecken i guld samt en stor spegel (ska bo i hallen), helt i orginal. Är såå nöjd. Det blev kärlek vid första ögonkastet och genast började vi att fundera hur vi skulle få hem det.. smart nog så hade de leverans upp till Stockholm, som just semsterfirare stannat för att handla, så nu kör de upp dem under denna vecka. Hur bra idé är inte det?! Det kan säkerligen låta som att vi är gjorda av pengar, vill verkligen påpeka att så inte är fallet. I samband med att vi sålde lägenheten har vi lagt över en peng för att just inhandla möbler och prylar. Därav dessa hysteriska inköp.. som säkert kan uppfattas som att vi inte gör annat än att handla grejer.. men kul så länge det varar..hihi. Skåpet inhandlades hos Karosseriet i Gladsax (österlen), ett måste om man inte varit där!

Kommentarer

Oj. det lät spännande vill verkligen se det skåpet...Kram/Majsan
Anonym sa…
Wow...du måste visa bilder sen ! Alltid kul då man hittar nåt man blir förälskad i !
*
KRAM EVA
Brissan sa…
Jag skulle jätte gärna vilja veta var ni har hittat er badrumsinredning, kakel mm!! Är själv ute efter samma stil men hittar inte motsvarande hos någon återfösäljare....
Hälsningar
Sofia
Mrs M sa…
Go´kväll! Jag tycker visst att ritningar är spännande, jag är skadad efter vårt byggande. Jag letar febrilt efter skåp, kanske borde ta en sväng söderut :D!

Nostalgi fyn är en underbar butik, synd att frakten är ganska dyr bara. Kom gärna med lite tips till mig i bloggen... *pliiis*

Kram
Husritningarna ser jättefina ut! Tänk att dagen D snart är här... Ska bli så himla kul att få se det på plats nu när man varit med under en ganska lång tid! Tack för att jag får vara med på er resa!
Stor kram till dig!
dreamhouse sa…
majsan45: jag lovar, bild kommer! det är supersnyggt!

eva: aboslut lovar!! ja visst är det härligt när det händer.. haha..massa kram

sofia: vi har trixat ihop sjävla då vi inte hittat det vi söker här i sverige. en möbelsnickare kommer att göra vår kommod med två handfat (till det stora badrummet)med bild från pottery barn, samt badkar med tassar som vi köper. i det lilla badrummet har vi köpt ett litet bord på auktion som jag ska måla och sen montera på ett runt högt handfat tillsammans med en blandare. sätter en stor silvrig spegel över (från zandvoort), samt en lampa som jag köpte i danmark (hängande lite gammaldags i glas). när det gäller kakel så har vi marmor från kakelspecialisten samt även ett golv på det lilla från badrumsspecialisten (birger jarlsgatan). vi kommer att måla de mesta av väggarna men kakla just i duschen. ev pärlspånt på ena väggen i det lilla badrummet. det är svårt att hitta ett färdigt koncept, håller med dig. man får använda fantasin och inspiration. vedum har en romantica serie du kan kolla in!
lycka till massor!!!

mimmi: ja det är kul! håller med! ja men var den dyrare än isabella smith?!.. hmmm måste kolla!
ska gå in till dig och kolla, lovar ge tips! ha en skön dag! kramkram

vårt nya hem: åh du är så rar! så himla glad att du är med!! kram

Populära inlägg