dreamhouseNu har vi trixat lite med ritningarna, lagt till våra fönsterluckor osv. Ritningar är ju aldrig direkt inspirerande men såhär ser vårt hus ut på papper iaf (ni kanske kan få ett hum). Huset är insprängt i berget men innehar en planlösning som ett 'vanligt' hus, dvs med kök nere osv. Vi ville undvika källarkänslan så därav har vi ritat planlösningen utefter husets placering på tomten. Jag kommer inte att visa planlösningen just nu, känns en aning läskigt iom att vi ritat den själv så vill se hur det blir först (kanske river allt och gör om..haha..). Det känns lite som att köpa grisen i säcken, vi vet verkligen inte vad vi får... När man ritar ett hus har man en vision i huvudet och man vet ju att det inte blir exakt som man tänkt sig. Men förhoppningsvis blir det bra ändå! Nu är det ca 1 vecka kvar tills vårt hus kommer. Det är lite galet att dagen D snart är här. Ons den 12 sep anländer det, gissa om vi ska vara lediga och på plats! Bilder utlovas.

Kommentarer

Anonym sa…
Huset deres ser ordentlig fint ut,
jeg liker New England stilen :-)
Sikkert moro og "bestemme" så mye om hvordan huset skal bli utvendig og innvendig. Det er så mange som bygger ferdig hus hvor de bare kan gjøre små justeringer. Selv ville jeg nok gjort som dere, men det blir nok ikke aktuelt. Vi har et hus fra 1929, nok å gjøre med det.
Fogia stolene er superfine, vi kikket på dem før vi bestemte oss for dem fra Slettvold. Vi skulle ha sofaer også og kjøpte noen i samme "serien" som stolene fra Slettvold. Veldig moro å følge byggeprossesen deres, jeg er inne på bloggen din med jevne mellomrom for å se hva som skjer. :O)
Ha en fin dag, hilsener fra
Therese
Anonym sa…
Ser riktigt fint ut, ska bli så spännande att få se bilder när huset är på plats.
Så sant alltid spännande när man ritat själv, det gjorde vi med. Visst finns det en del som man såhär i efterhand skulle ändra på. Men i stort sett är vi nöjda.
Skulle gärna välja några kvm till till vardagsrum och grovkök...men hade oxå som mål att vi skulle bygga ett lagom stort hus med välutnyttjade kvadrater. Och det tycker jag faktiskt vi lyckats med. Ha en bra dag kram/ruffa
Lella sa…
Så spännande det måste var?! Ska bli kul att se er planlösning.
Tjing
Tingeltangel sa…
Ert hus ser verkligen fantastiskt fint ut! Skall bli jättespännande att se hur ni fått till planlösningen. Det kan ju inte ha varit helt enkelt med tanke på att baksidan av undervåningen ligger under jord.
Robban sa…
Planlösningen är det som vi väntat på så länge. Nu när husleveransen närmar sig så hoppas vi få både läsa och se mer om själva husbygget. Inredningsdetaljerna kommer vi i sinom tid ändå få se och läsa om senare när huset börjar bli klart för inredning.

http://www.husihelvete.se/
dreamhouse sa…
therese:åh va härligt att du är här och besöker och kul att du gillar. ja slettvold har superfina saker verkligen! men blev som sagt fogia denna gång. ses igen!!xx

ruffa: kul att ni oxå byggt själva, och skönt att de blev som ni tänkt er. ja visst är det alltid så att man vill ha större men vi har oxå försökt att få till det bästa av de kvm vi har. tack för dina rader och superkul att höra - inger hopp!! haha kramkram

lella: ja den kommer snart!! massa kram!!

maria och robban: det kommer absolut bli bygge nu när huset snart kommer igång! jag kommer alltid skriva massor om inredning då det är det jag brinner för och mitt största intresse! för oss blir processen mkt roligare.

tingeltangel: tack raris! nej det var inte så enkelt med tanke på just att hela bakre vägge i nederdelen går mot berget, men förhoppningsvis blir det bra! men läskligt..
lkarlsson sa…
Hejsan vilket kanonfint hus ni får. Kan du inte lägga ut plan ritningarna. Vi sitter just och skissar och papperskorgarna är fulla av papper. Vill få inspiration och ni verkar ha tänkt till med kök tvättstuga etc. Verkar bli kanon.
Snälla :)

Med vänliga Hälsningar
Fam Karlsson i Linköping

Populära inlägg