tisdag 8 september 2009

apple day

Vilka underbara dagar vi har, solen värmer gott, och även fast det inte riktigt känns så är det höst på riktigt nu. Vi har väldigt mycket äpplen som måste tas hand om. Har kvar äppelmos i frysen så måste nog vara lite mer kreativ gällande årets skörd. Blir till att musta men fastnade lite för de torkade som översta bilden, undrar hur det funkar. Att vinterförvara äpplen skulle jag oxå gärna testa men undrar om de inte ruttnar iaf. Tipsa gärna om ni har några smarta tips vad man kan göra av den ljuvliga frukten. xx - uppdatering - såg nu att även weronica fnular och tipsar över höstens frukt idag..

8 kommentarer:

Att ha det gott sa...

titta på alternativ.nu
Där hittar du en massa tips

Sari sa...

Hejsan!
Vilka härliga höstbilder!
När jag ser sådana bilder och själv är ute i trädgården en solig, skön höstdag, då gillar jag hösten väldigt mycket! (inte så mycket annars...)
Torkade äppelringar skulle jag satsa på. Det är fint och dessutom gott!
Ha det så bra! /Sari

Anci sa...

Hej !
Jag har inget äppelträd, annars skulle det vara mysigt att på olika sätt ta tillvara på frukten.

Kram
Anci

Körsbärsgården sa...

Godmorgon!

Titta på www.mosterhulda.se. Där finns massor äppelrecept och dessutom brukar tidningarna vara fulla med "äppelbilagor" den här tiden.
Har Du inte en äppelsvarv så rekommenderar jag Dig att skaffa en. Enkel och snabb att använda och lätt att diska. Att hela familjen här hemma kan tänka sig veva är ju inte heller någon nackdel! Vi fryser in påse på påse med äppelbitar till vinterhalvåret. :)

Vänliga äppelhälsningar från Karin i Körsbärsgården.

Anonym sa...

Äppel chutney e bra till alla möjliga grytor oavsett om det är fisk, fågel, nötkött eller fläskkött.
Kan ju alltid göra olika versioner med nån som har kanske just chili i eller nåt med paprika för visa sorts rätter. Trevlig present o ge bort kanske?

Ha fest och andv dem som ljusstakar?? gör ett hål i mitten och stick ner ett ljus bara...så länge äpplet e balanserat då.

Sam sa...

Äppelchutney?? spelar ingen roll om det är till fisk, fågel, nöt eller fläskkött det är lika gott ändå.
Kan göra flera olika, chili, paprika, plommon/äppel mix.

Äppelkakor?? alltså hårda små kakor med äppelbitar i eller äppelmos i, man får ha koll på hur mycket vätska som ska va i så det inte blir våtpannkaka av det hela.
Annars är äppelmuffins en av de godaste äppelkak/bull former som finns.

Äppelchutny e också en bra present.

Sam sa...

ursäkta såg inte att förra komentaren kom upp, trodde den försvann hehe

Mattias sa...

Hej!
Med detta inlägget eller liknande får du gärna vara med och tävla om trädgårdsmöbler för 5000:-. Surfa in på www.brafab.wordpress.com om du är intresserad, annars vill jag bara önska god fortsättning!

Mvh/Mattias