silikon eller latex?bild lånad från toddler.se
Det är ju ett tag kvar tills våran lilla skatt kommer men vi bör väl börja förbereda oss lite iaf. Sen är det ju mysigt att kolla runt lite. Barnvagn är fixat, kommer snart med en personlig barnvagnsrapport om vad vi ansåg för- resp nackdelar. Det är en djungel out there.. Nu till kanske för er världens dummaste fråga, vad är det för skillnad på silikon eller latex nappar/nappflaska? Jag är ju trots allt nybörjare i ämnet.. xx

Kommentarer

Erika sa…
Latex är väl gummi? Usch, blir osäker. Båda mina barn har haft silikon bara för att latex napparna blivit så äckliga fort. Men jag kan absolut rekomendera NUK som du har på bilden. Både i nappar och nappflaska. åkte 4 mil bara för att köpa dem till mina båda, tycker de är överlägsna, värda sitt pris.

Spännande med barnvagnsrapport. Jag har haft 9 vagnar till två barn...hu skäms nästan, men som du säger, det är en djungel och omöjligt att veta sina behov av funktioner innan man tar vagnen i bruk. Tack gode gud för blocket :-)

Kram

Erika
Marita sa…
Hej! Latex är gummi som förändrar sig vartefter bäbis snuttar på den (den blir större!). Den torkar och spricker lätt, svårare att hålla ren. Den har dessutom en ganska äcklig brun färg.
Silicon förändras inte, lättare att hålla ren, ser frächare ut. Personligen föredrar jag silicon.
Lycka till med bäbis!
kram, Marita
Backstitch sa…
Absolut silikon, latex blir snabbt äckliga och värkar som om de skulle bli sköra och smutsiga.
I dag skulle jag köpa en vagn med stora hjul som viks lätt ihop. ett plus är om den inte väger så mycket eller är skrymmande.
Jag har haft 6 vagnar till mina 4 barn. Den som har dock har använt i över 13 år och som varit hållbar och enkel att skuffa är en vanliger Brio kombi vagn. Alla som har hjul som snurrar runt sin egen axel är tunga att skuffa speciellt på sandvägar.
Det var mycket info av ingenting.
Kram Moster
Lättast ser du skillnas mellan latex och silikonnappar på färgen, latex är gula och silikon är genomskinliga. Jag har valt silikon för jag tycker att de ser så mycket fräschare ut!

Angående vagn så har vi en Brio Go och är supernöjda med den, men det är som du säger en djungel och så olika vilka behov man har.

Kram på dig och snäckan i magen
Fiilis sa…
Jag hittade det här på en faktasida från barntotal.se - verkar vara som hugget el stucket vad man tar, kanske mer en smaksak för den lilla nyfödda.
Nappar finns av silikon eller latex (gummi). Nappar av latex har hög rivhållfasthet. Om barnet biter mycket är latexnappar bra. Nackdelen är att de snabbt åldras, särskilt i ljus och värme. En latexnapp bör bytas minst en gång i månaden. Nappar av silikon åldras nästan inte och kan därför användas mycket längre men de har sämre rivhållfasthet och bör därför inte användas av barn som biter mycket. I annat fall kan bitar lossna och barnet riskerar att få dem i halsen. Förvara och sköt napparna enligt bruksanvisningen från tillverkaren.
malenami sa…
Så skönt med din Domino!
Har varit på resa och läste nu först om den försvunne och lyckligen återfunnen..
Vi har även en rag-doll nu,Winston.en pigg,nyfiken krabat på 11v.
Allt gott!

http://www.malenami.com
Brunkullan sa…
Mina barn älskade sina nappar! Och de gillade både latex och silicon nappar.
Sen är de ju formade på olika sätt. Några pekar uppåt, några är runda, några är platta...och allt är en smaksak för bebisen.

Silicon napparna ser fräschare ut, men då nappar ändå ska bytas ofta, spelar det ingen roll tycker jag.

Köp en av varje sort som du gillar mest, och se om bebisen ens vill ha napp, och isåfall vilken sort hon/han föredrar:)

Susanne
Brunkullan sa…
Jag provdrog nappen flera grr per dag också, för att ha koll på att de var hela och fasta.

Sen ska de kokas ibland, eller bytas såklart. Förvara dem i en skål. Ha alltid 3-4 st på lut (nya) om de skulle tappas eller gå sönder.

Mina killar hade ca 5-6 nappar på G samtidigt.
Jag hade alltid reserv i skötväskan/handväskan, och försökte hiva upp dem som hamnade mellan soffkuddar, leksaksbackar och byxfickor med jämna mellanrum, för att de inte skulle ligga och bli smutsiga:)

Susanne
Angelica sa…
Jag kan ju det här med nappflaskor... Med tre vildar som jämnt kastar iväg sina flaskor!

Jag avskyr verkligen latexnappar och framför allt barnen, de luktar dåligt och smakar alldeles för mycket, men de är egentligen bara till för mjölk, silikon däremot kan du ha både mjölk (-ersättning) och juice i. Jag har provat många olika men barnen har alltid velat ha NUK!
Nappen på den stora NUK flaskan är bredare och jag tror att den är mer komfortabel för barnen att dricka ur.

Hoppas att du får någon hjälp i denna "barndjungel" för det finns hur mycket som helst och MASSOR med onödiga prylar. Gå lite på din känsla vad som är sunt förnuft!

Många kramar

Angelica
JeWi sa…
Håller med tidigare inlägg. Silikon är och ser fräschare ut tycker jag. Däremot har jag fått byta till latex då mina barn fått tänder eftersom de båda gillat att tugga på nappen. Silikon har de kunnat gnaga hål i men inte latex.
När det gäller nappflaskor har vi en favorit och det är MAM. Helt suveräna vid matning och går att separera alla delar vid diskning. Finns i olika färger.
Stort lycka till! Kram!!
dreamhouse sa…
åååh tusen tack! ni är ovärdeliga, tänk vilken expertishjälp man kan få, det är just ni som upplevt och just erfarenheten. Tack snälla! nu vet jag lite mer! kramar!
Anonym sa…
Ännu en mamma här som gör ett inlägg om napparna... Jag hade inhandlat flera fräscha rosa silikonnappar åt våran lillsessa inför ankomsten - men, men dom fick jag hastigt byta ut - hon totalvägrade dom och gick endast med på att suga på dom "fulare" brunaktiga latex/gummi varianterna (hehe påminde väl mer om mammas bröst antar jag) Så jag vill bara tillägga att det kan vara bra att ha ett par av varje sort så bäbin själv får välja... då det blir så dags ;)Lycka till och stort grattis till det fantastiska!

H, En trogen bloggföljare från Finland
christine sa…
då ska väl ja tycka annorlunda! ja har alltid haft latex i början till mina barn, silikonen är mycket hårdare och det orkar inte de små munnarna oftast inte med. jag har haft flera vänninor som haft barn som inte velat ta nappen och då är alltid orsaken att de haft silikon. när mina barn har blivit äldre så har ja bytt till silikon för då känns det fräschare när de ramlar på golvet osv...lycka till!
sandra sa…
latex brukte jeg alltid til min første, men så hørte jeg at det inneholder farlig stoff som kan frekalle kreft...nam var dårligst i test... googlet, og fant lesestoff om dette. det var slutten på latex for min del, nå er det kunn silikon!
sandra sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Min kille vill inte ha napp alls... Det är tummen som gäller. Så köp inte för många nappar då du kan få kasta dem ;)

Populära inlägg