söndag 23 augusti 2009

han är hemma igen!!!

Vår älskade kisse är tillbaka igen! En kvinna ringde oss nu på eftermiddagen då hon sett en av de lappar vi satt upp. Hon hade sett Domino liggandes i ett dike och i ett dagvattensrör. Han hade sett smal, skärrad, blöt och utmattad ut. Därefter hade hon sett lappen (30 min efter hon sett honom) och ringt oss. Vi begav oss dit på en gång men han låg såklart inte kvar. Vi finkammade varenda tomt runtom och tillslut hittade vi honom, jamade tyst, blöt och helt utmattad. Han verkar inte skadad men han har nu slickat sig och ligger och sover i soffan.. helt slut. Förmodligen har han blivit jagad av någon annan katt och sen blivit så pass skrämd att han inte vågat sig därifrån. Det konstiga är att vi har gått och ropat och letat där tidigare.. och det var bara några hundra meter längre ner på våran gata.. Får se hur han mår när han vilat lite (klämma och känna lite mer). Han är helt slut just nu och det går inte riktigt att få kontakt med honom (tror inte han sovit på de här tre dygnen). Han har ännu inte velat äta eller dricka.. tror han är för slut för det. Ev blir det ett besök hos djurkliniken för att kolla så han är helt ok. Vi är evigt tacksam för uppmärksamma snälla medmänniskor. Tusen tack alla ni snälla som engagerat och lämnat hälsningar, blir tårögd. Kan inte sluta att ligga och titta på honom..röra honom.. han är hemma.

30 kommentarer:

Love Your Homes sa...

Härliga nyheter, blir så glad att läsa att den lille krabaten är hemma igen. Skönt med uppmärksamma människor som såg honom.

Har tittat in ett par gånger under dagen.
Jag fasar verkligen för att detta skall hända min lilla misse!

Gissar att Diesel är lättad också.....de är ju vana vid varandra.

Nu får du vila lite själv,

Ia

tinafyke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Wonderful sa...

Gud vad skönt!
Hoppas lilla kissekatten repar sig snart från sitt äventyr på okänd mark. Hoppas även du mår lite bättre nu!

Milla sa...

ÅH vilken LYCKA att kisse är tillbaka och att det finns uppmärksamma människor!

sinnlighet sa...

u n d e r b a r t

agneta från österlens-spenaten

It's a house sa...

Åh så skönt att höra! Va glad jag blir för er skull!

SOFIE sa...

Så härligt att ni funnit honom!!!
Visst blir man utom sig av oro, det är en hemsk känsla när dom inte kommer hem....


Kram Sofie

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Å vad härligt! Hoppas han är helt OK!
Som du säger har han nog blitt jagad och sökt skydd i dagvattenledningen! Men alltid skönt att kolla upp hos veterinären så han inte har blitt skadad!

Kram Susanne

Anonym sa...

Å vad skönt, men du ta en tur till veterinären....tänk om han blivit påkörd och fått inre skador....han kanska behöver dropp....lycka till

Christel i Snäckhsuet sa...

Härligt!

Vår Mr var borta i 2,5 veckor... i maj, trodde aldrig han skulle hittas :-(
Tur det finns vänliga människor! Mr kom hem och i hittelön får de snart en av Mr´s kattungar! De är jätte glada för det och vi är såååå glada att mr kom hem. han kom iof inte ensam - hade med sig 15 feta fästingar! :-0

/Christel i Snäckhuset

Anonym sa...

Så underbart att höra att han är hemma igen! Håller tummarna för en snabb återhämtning.

Viveka på Humlebacken sa...

Å, vad skönt!!!!
Det kan nog vara klokt att gå till veten med honom och se att allt är ok.

Mokzan sa...

Åh vad skönt, jag sitter här och ler med tårar i ögonvrån..;o)

Angelica E sa...

Vad ljuvligt! Man blir ju helt uppjagad om något händer med ens älskade djur!!! Vet inte hur många nätter och kvällar vi varit runt och letat efter både morfars och mammas katt... Värst är det alltid när det gällt flytt! Men man blir lika glad varje gång man hittar de små liven!

Kramar

Angelica

Lina sa...

Underbart! Så glad för er skull!

Stämningsfullt / En bit av oss sa...

Nämen lilla gubben... Vilken himla tur att han är hemma igen. Skönt :)
Kram!

Tinnar och torn sa...

Vad skönt! Har varit riktigt orolig både för dig och katten. Stor kram Petronella

Att ha det gott sa...

åhh så härligt
Jag är verkligen glad för eran skull

ColonialEast sa...

Helt otroligt!!! Härligt att han är hemme igen och hoppas verkligen att han hämtar sig snart. Kram!!

Villa Tallbacken sa...

Å vilken tur, tack o lov att han är hemma igen!!! Jag läser ofta här och har verkligen lidit mer er nu när eran lilla kisse varit borta. :-( I övrigt vill jag bara säga att ni har ett helt underbart hus och det är hur roligt och inspirerande som helst att följa din blogg! Lycka till med hus och bebis och allt, jag ser fram emot att följa fortsättningen! Kram Elin

Thessan sa...

Så underbart att höra att han är hemma! Blev alldeles tårögd nu! kram

Anonym sa...

Härligt! Vilken lycka!!

Tess

Andrum sa...

Vad skönt att han är hemma igen. Nu kan jag pusta ut. Har tänkt på er. Hoppas han piggnar till snart och mår bra.
Kram

Hanna sa...

Va bra att det gick så fort. Min kompis katt hittades igår natt efter att ha varit borta i 4 veckor. han är inte heller nån utekatt och är han ute så har han ele och lång lina så han kan röra sig ganska fritt. Men nu å hade han selen på och var inne, precis när hon skulle ta på honom linan så stack han. Så nu när han kom hem så har han ett hemskt sår under frambenen som blivit av att selen skavt. Tycker så synd om honom. Hoppas er katt är okej.
Kram på dej och ta hand om magen

Anci sa...

Så underbart att höra ! Nu får han vila efter sitt äventyr och ta det lugnt :)

Ha det bra och ta hand om dig !

Kram

ywonne sa...

Grattis, men en tur till vetrinären är nog på sin plats för säkerhets skull. Han kn ha blivit jagad, påkörd eller vad som helst så kolla honom noga.Även kattaer kan hamna i chocktillstånd efter ett trauma. Själv har jag alltid haft katt just nu 3 st och bor väster om stan i hus med tafik runtomkring. Vi hade en katt som försvan i åska och skyfall o var borta i 5 månader, en dag satt hon på trappan som om inget hänt. Så nog är de överlevare alltid.
Hoppas allt löser sig för er.
//Y

Dagmar - A Cat in the Kitchen sa...

Gud vad skönt, vilken lättnad för både honom och er. Jag har sett både grävling och räv här så det kan ju hända att han har blivit jagad av någon av dem, eller som du själv sa en annan katt. Hoppas att han äter och dricker vid det här laget och att han återhämtar sig fort.

Elaine sa...

Å vad glad jag blir att höra att ni hittat honom! Men jag håller med flera av föregående - att han bör få undersökas av veterinär. Eftersom han inte äter och låter rätt apatisk, så kan han ha inre skador...

Men jag hoppas på det bästa!

Sofia sa...

Vad härligt!!! Vilken lättnad det måste vara.
Ha en underbar dag med dina katter och magen.

Sofia

Anonym sa...

Åh, vad glad jag blev!!! Har alltid haft katt och skulle inte tänka mig att leva utan dessa små, underbara varelser. Har själv två katter, en perser och en röd/vit "bondkatt" som får vara ute. Bor mitt i en stad, så risken finns... Usch, vill inte tänka på det, men han vill ha det såhär.

Än en gång, underbart!!!
Epm