tisdag 13 mars 2007

skafferidrömi hela mitt liv har jag velat ha ett skafferi som man kan gå in i. där skall burkar med hemlagad sylt stå staplade tillsammans med konserver, korgar med lök, ägg osv. nu skall drömmen besannas. vi kommer att ha vit pärlspont liksom bilden och vita hyllplan. burken ovan från quaker oats har jag en som jag släpat hem från min tid i miami. den innehåller just havregryn, blir perfekt på hyllan.

6 kommentarer:

LISEN sa...

Vilka fina bilder...Skafferier är härliga. Vi har ett på landet som är i stort behov av lite ompysslande...Roligt föja ert stora projekt :-) Lycka till!!

dreamhouse sa...

hej lisen: ja det är så härligt med skafferier, man vill ju bara göra det mysigt där! va kul, du är så välkommen tillbaka. tack snälla, det behövs, det är galet mycket som man skall tänka på.. phuu..
kram

Gunhild sa...

Du har så mye fint å vise. Sikkert både gøy og vanskelig med alle valgene du må ta. Når du sier skafferi, mener du kanskje spiskammers på norsk. Et rom til tørrvarer. Jeg har ikke kjøleskap, men et kjølerom, som jeg kan gå inn i. Det er veldig praktisk. Spesielt når vi har selskaper. Blir god plass til alt av kaker og smørbrødfat mm. Jeg har også plass til tørrvarer, som suppeposer, pasta osv. Jeg oppbevarer til og med en del tupperware, tv-kanner og sånt i kjølerommet. I tillegg har jeg et underskap i kjøkkenet til mel, kakao, sukker osv.
Men hadde jeg hatt et lite kjølerom eller bare kjøleskap, ville jeg nok ha ønsket meg et så fint "skafferi" som du viser.

EVA sa...

Jag har ett gå-in-i-skafferi som ska rustas upp i vår ! Det är världens bästa men kommer att bli ännu bättre med nytt och fint på väggar och lite smartare hyllor.
Sen kan jag använda det som kyl under den kalla årstiden, eftersom det ligger direkt mot ytterväggen och inte är isolerat där...bara det gamla tjocka timret...

Och nu fick jag lite inspiration av dina vackra bilder, så nu är det nog dags att sparka igång renoveraren ( maken...)

KRAM EVA

Gertrud sa...

LJUVLIGT

dreamhouse sa...

gunhild: ja det är mycket mer än man tror som skall planeras, men kul! jo det är ett rum som är lite svalare än ett vanligt rum så man kan ha både torrvaror och sådant som behöver vara svalare än ett just 'vanligt' rum.

eva: låter perfekt! ja man behöver lite inspiration för att komma igång..sparka på och lycka till!!

kraam