fredag 16 mars 2007

husfakta - dreamhouse


bjuder på ännu ett av mina drömhus beläget i The Hamptons. Nu har jag lagt upp lite husfakta till höger i spalten. more to come.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Har följt din fina blogg ett tag och är så nyfiken på hur ert hus kommer att bli. Härligt med 60 kvm terass! Är det lösvirkeshus eller från något husföretag? Kommer du så småningom visa ritningar, eller det kanske man inte får lägga ut?
Är nyfiken på planlösningen.

/Helena

dreamhouse sa...

helena: åh va glad jag blir! det är väldigt spännande, nu börjar allt bli så verkligt. Ritningarna invändigt är inte helt klara ännu då vi ritat huset helt själva (även planlösningen). Arkitekten tar ner dem på papper. Så lite ändringar kvar sen lägger lägger vi ut dem. Fasaden ser du till höger i spalten.
Värsåsvillan bygger huset på fabrik utifrån våra ritningar, sen har vi en entrepenad som bygger det på plats när de kommer. så ej lösvirke. Ja det blir härligt med stor terass, den kommer att gå runt huset, det är ett måste då bakre delen av huset sprängs in i berget. se fasad i listan höger. ska bli så kul när man kan börja lägga ut bilder på huset, och än mindre när det blir klart! ha en skön helg i solen!

Anonym sa...

Hej igen!
Tack snälla för dina svar! Ska bli så spännande att se dina ritningar. Jag samlar på mig massor av fina ritningar, bra planlösningar och bilder till ett framtida bygge. Den dagen det blir verklighet med ett bygga kan det vara bra att ha! Spännande att se hur ni har löst det med skafferiet och er klädkammare med direktingång till badrummet.
Jag följer med spänning din superfina blogg och du är så duktig på att uppdatera - jättekul!
/Helena

dreamhouse sa...

jamen va kul! då hoppas jag kunna inspirera. det är mycket men väldigt kul! kommer säkert många motgångar men bara men är medveten om allt som kan gå snett, samt att det kommer att göra det, så blir nog allt lättare.tack rara du, har blivit som en dagbok för oss själva att spara inspriation samt att man gå tillbaka och se processen. tack rara!

moderncountry sa...

Du, jeg tror jammen jeg linker deg jeg! Moro å føge med her :) Ha en hyggelig helg, hilsen fra Holland :)

hulukvarn sa...

Vilken härlig bild!! så nära havet hade inte varit fel!

dreamhouse sa...

hulukvarn: nej vilken dröm, hade aldrig lämnat hemmet.. ha en fortsatt skön helg!

cleo sa...

Åh, så fantastiskt det ser ut. VIlket läge, man blir helt tokig av glädje när man ser det! :-) Måste läsa ikapp mig på Din blogg!

Koselig koselig sa...

Så utrolig lekkert hus.. jeg elsker The Hamptons. Har en bok om området også, det er utrolig flott der!