tisdag 27 januari 2009

slim & shapeNu jäklar ska jag komma igång. Efter operation, stukad fot och tusen andra ursäkter så ska mina överflödeskilon bort. De har samlat på sig genom åren och det är lätt, om än långsamt, att några extra kilo per år smyger sig på. Men främst vill jag för min hälsa och välmående börja att träna. Jag har genom åren prövat allt, köpt svindyra träningskort på sturebadet etc (för att verkligen komma igång), det håller ca 3 månader. Sen är det kört. Nu har jag kommit fram till att träna hemma funkar bäst för mig. Inkluderar även promenader, power-walk osv. Men även badminton i trädgården. Det viktigaste är att hitta en träningsform som passar en själv. Nu när jag fyllde år önskade jag mig en grym träningcykel och som nu ska inhandlas. I helgen köpte vi Wii Fit (hade konsollen innan). Det är sjukt proffsigt. Man väger in sig, de räknar ut din BMI. Sätter upp mål, osv. Du kan välja olika typer av träning, balans och styrka, yoga, step up etc. Till hjälp har man en virtuell tränare som peppar dig och korrigerar. Brädan du står på indikerar om du fördelar tyngden rätt osv. Kan även notera att det funkar även för hela familjen, min man kör oxå på. Återkommer hur det går. Jag har än så länge bara vägt in mig men iom att jag skriver här kan jag inte komma undan. Önska er en härlig dag! xx

17 kommentarer:

Må Gott sa...

Hejsan!

Va KUL det låter! Har länge funderat på en sådan, men inte riktigt haft matchande plånbok. Dessutom har jag funderat på hur det funkar, har sedan tidigare massor med tränings-dvd´s...som sällan används.
Hoppas du berättar hur det går och hur träningsprogrammet funkar, jag kommer följa med stort intresse! :-)

Dessutom vill jag tacka för en superfin blogg, har följt den ett tag och fått massor med inspiration härifrån!

Må gott!
Kram Anette

ViVy sa...

Today I discovered your blog and love. greetings from argentina

Jag, AnnaKarin sa...

Jag har softat i fem år, sedan 1:a barnet och nu ska jag också sparkas igång. Verkar ha liite skit i tändstiftet bara, men sen så tar det nog fart! =)
Svårt här att promenera mellan isfläckar och lerpölar bara..
Kanske vi kan peppa varandra? Väntar spänt på resultat av Wii boardens utvärdering, funderar också jag på en sådan.

Proforma sa...

Det har jag funderat på också! Ska bli spännande att höra vad du tycker längre fram. Snälla, gör ett inlägg om det igen om några veckor eller så :)

Bokmalen sa...

Det låter ju super!! Ser fram emot att höra hur det går!!!???
Lycka till!!
Kramen, Maria

Mitt vita hem sa...

Men inte visste jag att det gick att använda till egna träningspass. Perfekt! Måste jag testa innan barnen kommer hem idag.
Tack för tipset.
Kram Heidi

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Åh, vd jag känner igen det där. Själv går jag och funderar på VV, det har funkat bra för mig förut, men de senaste åren har ja ginte alls lyckats äta vettigt. Ditt träningsprogram låter dock kanonkul! Lycka till!

Rosenholm sa...

Det låter precis som mig! Dyra gymkort som sedan användes ett fåtal gånger = dyra träningspass och kanliksom inte riktigt hitta lusten och motivationen. Men efter att jag är klar med allt barnafödande och sånt, tänkte jag köpa en sån där Orbitrek eller liknande och börja träna efter sommaren igen. Din metod med Wii ska jag följa med spänning, håller med dig om att "träna-hemma-metoden" passar bäst. Stort lycka till!!!
/Bärbel

Skatan sa...

Oj så spännande det låter! Plötsligt tror jag att det där är grejen för MIG. Så som med så mycket annat jag har trott...men det där lät verkligen bra. Hm...skall bli spännande att höra din rapportering :)

Lycka till och framförallt - bra att du har tagit beslutet"!

fyraihuset sa...

Tack för tipset. Jag har också några kilon kvar sedan bebis nummer två. Wii Fit låter som något som skulle passa mig då jag älskar step up. Måste kolla upp vad det kostar eller det kanske du kommer ihåg?

/nina

Marias Stil sa...

Åh, det är jättebra med Wii Fit! Det som är extra kul är att om du är inloggad så frågar de efter din man och pikar lite att han kanske inte tränar så mycket.. mycket roligt!

Stjärnor & Champagne sa...

Lycka till..Bara man kommer över tröskeln. Jag har hund så jag går VÄLDIGT mycket. Har dock ej fortf kommit iväg till Yoga passet.

Hälsn Anne

jessica sa...

Hej Camilla!
Ja du vad gör man inte efter jul och nyår för att komma iform. Detta verkar ju ett roligt sätt. Själv har jag syster som jag går långa promenader med. Då när man lovat vill man ju hålla det så det är bara att knata men ack så skönt när resultaten visar sig. Må gott hälsningar jessica

Sofia sa...

Tror nog att alla känner igen sig när det gäller,köpta gymkort,kör som en dåre och sen ingenting. Detta låter ju som om det skulle passa dig perfekt.När man tränar hemma har man ju inget att skylla på. Jag power walkar och har en jätte bra motionscykel som jag nu ska börja använda igen.

Keep up the good work!
Sofia

Vimsingen sa...

Wii fit är super kul och är man otränad får man ett ordentligt träningspass. Jag gillar yogan och styrkeövningarna medans barnen åker slalom och backhoppning.

Lycka till!
/Vimsingen

DREAMHOUSE sa...

alla: kära underbara ni! tusen tack för er respons på detta! och tack för att ni delar med er!! nu känner jag mig inte ensam.. Såklart ska jag uppdatera hur allt går med rapport. Gör ju än mer att jag inte kommer undan..hihi.
Själva Wii fit är ett spel som man måste köpa till. Kostar 1000:- men är ju billigt om man jämför med ett dyrt träningskort. Lycka till alla. Vi kan väl peppa varandra?! kramkram

Dijana sa...

Jag önskar dig lycka till! Jag och min kille köpte den med samma inställning som du har, men det gick inte så bra:P Jag ställde mig på den 1 gång på 4 månader(min kille nån gång mer) sen bestämde vi oss för att sälja det:P.Jag ska hålla tummarna att det går bättre för er:)