tisdag 13 januari 2009

american countryDet är så här års som det är som roligast att kika in och kolla den nya säsongens kollektioner hos alla härliga märken. Ovan från lexington som kör temat 'american country'. Här hemma har jag möblerat om i det rum som jag haft mitt kontor i. Nu har tyvärr 'sovrums-känslan' fått ge vika för mitt kontor. Behöver hyllor där jag ha mina pärmar, mappar och prover. Så nu är skrivbordet i fokus. Tänk att man alltid känner att det är för 'litet', hur stort man än har det. Vi vill ju kunna ha massor av sängplatser då vi ofta har vänner på besök som sover över. Men samtidigt kan vi ju inte ha 'tomma' rum, speciellt när man är behov att just ett kontor. Men mixen blev super och är nöjd. Har beställt hyllor från vår käraste granne 'snygg-snickaren'. Lägger upp bilder när hyllorna är på plats. Nu back to work. xx

4 kommentarer:

TheGardenFairy sa...

Hei Camilla
Det var et utrolig lekkert hus med nydelig innredning!! Du har virkelig sansen!!! All ære! :)

Vil følge utviklingen med interesse!

Jeg er på jakt etter presis samme lusthus (green-house) som du har bilde av nederst på siden din. Kunne du informere meg om produsent eller forhandler? Skulle gjerne hatt det i hagen på vårt nye hus. :) På forhånd takk for svar! Med vennlig hilsen fra Marit

Malin sa...

Åh vilken härlig vårinspiration. jag har tittat mycket på din sida inför vår kommande renovering av hallen. Blir i lite "American country" stil...

Helena sa...

Gillar verkligen ideen med en brada i tra i allt det vita. Funderar pa att gora det i ett av vara rum som annars bara kommer vara vitmalade.
//Helena

Anonym sa...

Hej! Läste dina rader om gästrum/arbetsrum. Håller med dig om att det är svårt att få till sådana rum, lite antingen eller känsla i sådana rum. Antingen sover gästerna i kontoret eler så arbetar man i sovrummet...

Vill dela med mig av min underbara kompis sätt att hantera detta delikata problem. (Själv har jag fn inte möjlighet till varken gäst el arb.rum...men har en 19-årig tös som kanske snart flyttar ut...,lite ledsamt men som kanske kan bli ett kul inr.proj?!).

Hur som helst, så har M ett sovrum stort nog för en dubbelsäng och skrivbord men hon har valt att göra inred flexibel. M har 2 rel stora arbetsbord ihopställda som en kvadrat,160x200cm, vid den ena väggen. På hela den andra väggen (på motsatta sidan)har hon hyllor fr halva väggen, 100cm fr golvet, och uppåt med snygg förvaring, pynt och lite växter. Många hyllmeter så det är ändock luftigt och snyggt! Under nedersta hyllan har hon tre ihopvikta extrasängar av bättre kvalité, med hemsydda enkla tygöverdrag, ståendes mot väggen. Framför varje säng står en sittpuff fr IKEA med förvaringsplats för ett täcke, lakan och kudde i varje. Det ser ut som 3 fåtöljer på rad. Kan ju självklart ställas ihop, då blir det ju som en "soffa".

När det kommer gäster flyttas skrivborden (på låsbara hjul!) till extrasängarnas förv plats, och sängarna bäddas upp som en dubbelsäng + en barnsäng el efter behov, med puffarna som sängbord och förv av gästernas saker/kläder. På varje står då även en bricka med en läslampa (läs skrivbordslamporna!), blomma i vas o tex några böcker/tidningar.

Har haft nöjet att sova över här så jag vet att det är ett mysigt rum som inte känns som ett tillfälligt gästrum. Kan enkelt anpassas tilll var och ens personliga inredstil, lantlig, marin etc utifrån färger, form, tyg o pynt. Bordet kan även stå mitt på golvet om man har plats, och man kan ju självklart även bädda upp under hyllorna!! M´s inredning är anpassad efter fönstrets och balkongdörrens placering.

Tack för dina fina blogg, det har varit så spännande o inspirerande att få följa ert husbygge och inredning. Ni har verkligen ett fint hem! Och tack för att jag fick tipsa om en lösning "´a lá M"! Hoppas att det blev begripligt bara.
MVH Nellie