hänggungan på plats!



Japp nu hänger den där! våran egen version av en "porch swing". Vi hade kunnat låta någon tillverka en, och kanske är den här inte den snyggaste av dem alla, men just nu passade den in i vår budget och vi är supernöjda. Vi köpte helt enkelt en hammock och använda bara gungan! sen köpte vi längre kedjor som vi fäste i taket (de ska nu bara kortas av lite, ev fnular vi på att byta ut till tampar), med fjädern som tillhörde hammocken. Kalset blev 2000:- istället för typ 17000:- (som den på ekerö möbler kostade, ja teak och så men ändå). Hade först tänkt att måla den vit men den blev superfin som den är till alla svarta detaljer såsom belysning, dörren, lyktor etc. Sen blir den nog fin som kontrast när altanräcket och huset blir målat. Enkel med ack så underbar, just nu min favvoplats att sitta inlindad i en filt och gunga, gunga... Idag var Helena trädgårdsarkitekten här, väldigt spännande och givande så nu är vi fulla av inspiration. Mer om det sen. Natti

Kommentarer

Anonym sa…
Wow, blev ju jättebra. När jag var nere vid vårt hus idag, såg jag vår gamla hammock, och då tänkte jag faktiskt att du ju skulle kunna använda en sådan.. Skulle jag också gjort om vi hade haft plats att hänga den någonstans... Ser helt underbart ut!
Vilken bra ide !! blev kanon..
Anonym sa…
Vad snyggt! Ni är otroligt duktiga och fulla med så fiffiga idéer. Jag röstar för tampar, tror det blir kanoners.

Själva bygger vi ett trädäck i helgen....träningsvärk.....men snyggt blir det.

Tack för en inspirerande blogg. :-)

// Snäckan i Snäckhuset
ColonialEast sa…
Vad fint det blev! Grattis till gungan och din nya favvoplats!
Ludvigsdal sa…
Vilken super ide själv har jag varit i kontakt med en amerikansk firma för att ta hem en men detta går ju lika bra! Tack Ser fram emot att få se trädgårdsbilder. Behöver inspiration.
Så vansinnigt snyggt!!! Som en riktigt gammal Amerikansk veranda! Jag förstår du njuter av att sitta där och vaja.... fiffigt och bra pris blev det! Mari.
Det var smart! Og så fint det blev. Til lykke med din nye plads på porch'en!
Mange hilsner
Pernilla sa…
SNYGGT!!! Ser så härligt ut!
Vad snyggt det blev! Och vilken bra idé!
Vilda sa…
Vad fint det blev! Det är ju aldrig fel att det blir billigare heller. Var hittade ni hammocken? Jag förhandlar nämligen för att få ett trädäck och jag är sugen på hammock, men jag har än inte hittat någon värd besväret. Kram!
Anonym sa…
Vad kul att se att en egen gjord "Porch swing" fungerar!!!

Vi har tänkt exakt det samma. Att använda en vanlig hammock gunga och fästa fast med kejdor, men var lite osäker på om det skulle bli bra. Men det blir det ju :-)

Väldigt snyggt med en svart gunga, kanske får tänka om från den vita som jag har tänkt mig...

Tack för fiiina bilder.
/Sara Small Town
Anonym sa…
Mycket fin!
Läser ofta din mycket inspirerande blogg. Önskar att du inte hade något annat att göra så vi fick mååånga inlägg varje dag;-)
Jag har blivit beroende...
Tack för att du delar med dig!
Jättefint blev det ju! Kul! Håller med föregående, man blir lite beroende av din blogg!
dreamhouse sa…
alla: vad kul att ni gillar!! tusen tack för rara hurrarop! det behövs och värmer..!! kram till er!!


vilda: vi hittade den här ute på värmdö - vet inte vart du bor men de har säkert lite härstans!
lycka till!
Ängladröm sa…
Det blev jättefint med hammocken. Tänk ligga där i skuggan en varm sommardag med en god bok, eller en inredningstidning hi,hi. Kram Catharina
Det blev ju så fint, så fint! Och vad smart att bara använda den delen av en hamock, helt klart smart drag:-)

Ha en bra vecka

Kram Gunilla
Josefine sa…
Jätte fin! Smygläser lite här då och då och tycker bloggen är inspirerande
martina sa…
Underbart med en hänggunga det känns så amerikanskt! Mysigt att sitta där och gunga. Jag älskar att gunga =)
Anonym sa…
Nice blogg!
Om du vill kan du bli medlem på den här sajten och skaffa gratis biobiljetter och presentkort på affärer såsom cdon, giza, h&m, åhlens etc etc.

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=20941
Bitte sa…
Åh det är jätte snyggt som klippt ur en amerikansk film.
Bra ide och 10 poäng av 10.
Anonym sa…
Snyggare hade det blivit med filt och kuddar från Gant, gillar inte riktigt alla dessa kopior, de ser billiga ut tyvärr.
ColonialEast sa…
Hej! Tack för tips om dörrar hos mig!! Jag antar att du är nöjd med din svarta dörr. Det måste vara urläckert! Ha en skön söndagskväll och njut av dagans sista solstrålar!
ColonialEast sa…
Glömde skriva - smart drag att ta in hjälp med trädgården. Det tjänar ni på i längden! Vågar inte tänka på hur mycket pengar jag lagt på Zetas och impulsköp av växter som sedan inte riktigt funkar i helheten. Ska ta ett riktigt tag i vår trädgårde igen när vi byggt klart.
Kallholmen sa…
Otroligt mysig! Ser ut som i de Amerikanska filmerna. Skall fortsätta och njuta av din blogg... Carolina.
Jösses vad fint! Tycker verkligen att ni gjort ett fynd! Grattis grattis! Gunga på bara!

/Kia
dreamhouse sa…
anonym: kudden är från newport kostade över 1000:- (gant 590:-). Dynorna från Tine K Home (knappast kopia). Filtarna har vi köpt massor av då det är härligt att gästerna får, är från gysinge och kostade 160:-/st. Jag har en underbar filt från gant som kostade 1600:- men att köpa 8 st sådana får allt vänta tills trisslotten visar vinst. Så är det.
dreamhouse sa…
colonial east: jamen hoppas ni hittar en fin! vi är supernöjda! xx
Men fy fasen vad läckert!!
Jag blir så imponerad! Vad smart att använda en hammok istället för att få en tillverkad, svindyr.
Det blev hur bra som helst!
Kram Mia
Glömde säga... Anonym som kommenterade ang. "kopior", alla har ju inte så mycket pengar så man kan torka sig där bak med dom. Men om personen inte kan se skillnad på en Newport-kudde o en kopia, ja då hör troligtvis den "anonyma" inte till dom som KAN betala för orginalen... eller vad tror du?! Men vad f-n spelar det för roll! Vi köper väl vad vi tycker är snyggt, även om det är en kopia...
dreamhouse sa…
villa humlebo: eller hur?! haha.. skrattar gott med dig! Jamen det är ju det som är charmen - att kunna blanda gammalt som nytt, billigt som dyrt. Ingen blir gladare än jag då jag kan fynda, plädarna är grymma! kuddarna sved lite i plånboken, har en till kudde från new port i min howard fåtölj. Tack raris!!
E* sa…
Tack för all Härlig Inspiration! Har även Jag Förkärlek till New England - har i helgen monterat Amerikansk Däckstol (se bild min blogg) - hade vi haft en Porch hade Er Gunga varit Given!/kram kram
Anonym sa…
Vad fint det blev!
tinemor sa…
Så flott det ble!
Grattis.
Må være jette fint å sitte her å svinge og drikke kaffe/te og nyte sommeren!!
I like!!!
Evelinas hus sa…
Otroligt fint, så smart att köpa en hammock. Jag kan tänka mig att det är härligt att sitta där och smågunga.
Hoppas du får en bra vecka.
Kram Caroline
Useful Art sa…
Oj vad mysigt! Där kommer ni nog sitta många sommar eftermiddagar och kvällar.

Sara
Åå, nu blir jag sotis, har alltid velat ha en sådan att sitta och gunga i.. Lite nostalgiskt eftersom jag och morfar satt i deras hammock ofta.. Kanonsnyggt med svart färg, kram!
Anonym sa…
WOW vad snyggt det blev!! Inte alls avis ;-) Jag drömmer också om en veranda med en sådan hänggunga... Men jag får drömma vidare & titta på dina bilder istället!
Ha en bra dag i vårsolen!

Populära inlägg