måndag 5 maj 2008

ett vitt staket
Håller just nu på att hitta inspiration till vårt staket. Såklart så ska det vara ett klassiskt "white picket fence" till ett new england inspirerat hus. En vit ljusig inramning. Gillar även den lantliga känslan som det förmedlar. Det finns verkligen fantastiska staket, tänk vad många gårdar och hus runt om i världen som inramas av just ett staket. Det lutar åt ett enkelt vitt staket med en slags grind-variant för bilarna nere vid vägen. Två fina stolpar vid infarten där man kan ha lyktor eller blommor, typ. Natti.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, följer med spänning ditt husbygge o kan inte låta bli att "lägga mig i" nu när det gäller staket, ta inte illa upp för Guds skull! Ligger ert hus insprängt bland grannar dvs ganska nära? Vet att du skrev om er hjälpsamma granne. Om inte: tycker jag att det ser malplacerat ut med vita staket uti "bushen", hoppas du förstår vad jag menar. Då passar ju material som smälter in med naturen bättre(o är underhållsfria till viss del) som stengärdsgård,häckar osv. Grind kan man ju ha ändå. Finns ju ock jättesnygga smidesgrindar, stolpar av sten etc. Detta är ju vad jag tycker så ta inte illa upp. Kolla in andras "inhägnader". lycka till med ditt drömhem. Christina

Dreamhouse sa...

christina: ingen fara. Vårt hus ligger i ett villa område där alla har stora tomter. Huset ligger lite på en höjd så staket kommer bara vara nere mot vägen vid äppelträden. Men förstår vad du menar, det måste verkligen passa in i miljön. Vi kommer heller inte ha staket runt hela tomten utan bara nere vid vägen, resten omges av växtlighet. Så det kommer bli jättebra. Tack snälla för din omtanke och feedback! ha en härlig dag.

Sara sa...

Jag röstar på staketet i vänster kolumn i mittenraden :) Har själv kikat massaor på staket för vi måste ha ett i sommarstugan. Vi har hund och grannen också å vovvarna gillar inte varandra:) Har hittat en del fantastiska grindar i varierande skick på blocket som med lite kärlek kan passa ihop med ett nymålat staket. Sara

Lovisa sa...

Gillade verkligen staketet som snirklade sig över kullen likt kinesiska muren. Fast det hade kanske mer med bilden att göra, egentligen, än med staketet.

Ha det!

Anonym sa...

Jag vill se bockbordet!! Älskar din blogg, vill flytta in hos dig :)

Strandviks-Villan sa...

Jag gillar samma som Sara, det med dom robusta stolparna!

Anonym sa...

Vitt staket blir jättesnyggt! Tänk bara på att det ska målas lite då och då ... Inte alltid så kul. Speciellt inte om det är för mycket "krusiduller". Din blogg är verkligen toppen! Och ditt hus underbart! Vill också flytta in!!

ColonialEast sa...

Jättesnygga staket! Helt klart ni ska New England. Men som någon skrev ovan - tänk på att det ska målas då och då. Och det är INTE skoj att måla ett sånt staket :-) Vi har ett trästaket runt vår tomt som vi nu ska byta ut. Det är halvt förfallet och ingenting vi vill måla.

LISBETH---<-@ sa...

Så herlig å se at dere er kommet så langt, sist jeg var innom her hadde dere ikke flyttet inn enda...nå er til og med porch swingen hengt opp!!! .. Så da gratulerer jeg med nytt hus!! Vakkert er det blitt.
Ha en skjønn uke
Klem

Anonym sa...

SÅ du har kommit till staketet - vad härligt. Själva bygde vi ett eget staket i vitt i korssektioner med ramar runt och 3 rutor ovanpå korsen och sedan en stolpe runt varje korssektion. Vi har också pompiga stolpar med spår i (samma spår som vi har inne i huset ... och om jag förstått dig rätt så har även du en del snickarglädje runt dina innerdörrar). Det blev faktiskt oootroligt fint och väldigt många kommenterar vårt staket med glädje. Visst är det en hel del underhåll - men den njutningen det är varje dag är guld värd jämfört med årets lilla målningsstund. Lycka till med staketet! Och som många andra sagt vill jag säga att det är verkligen en njutning att läsa din underbara blogg - den ger massor av inspiration. Ha det härligt. Gladeligen
Linnéa

Helena på ROOM & serve sa...

Vi har vackra stenmurar vid vårt torp. Men tyvärr hindrar de inte våra rådjur i närheten.

Fina staket!

tindra lite mera sa...

Hejsan!
Jag tycker att staketet högst upp är enkelt ocj charmfullt!!
Lycka till!

Kram Katarina

HOME SWEET HOME sa...

Får man lägga sig i "staket tyckandet", klart du ska ha ett VITT staket till ditt vackra hus. Tycker alla vita staketen du visar är vackra på sitt sätt.
(Jag kan hjälpa dig och måla sedan bara det blir VITT.)
Bitte

Dreamhouse sa...

alla: tack grymma ni för härliga feedback och kloka råd. Bitte..haha jag lovar att höra av mig för det blir vitmålat. Man måste ja ha nåt att sysellsätta sig med...;)
En stenmur hade varit fantastisk.. Ja vi får se vilket det blir, det får dock vänta ett tag till. Mer i slutet av sommaren. Återigen tack!!

A-M sa...

ooooh, I love the fence with the big square posts. We just don't have beautiful fences like these. Even the older, traditional houses here opt for modern fences.

eastcoastmom sa...

Staket är fint, men vad som är inne just nu i vår del av New England - södra Connecticut - är att många bygger stenmurar. Det är snyggt och nästan underhållsfritt.

White picket fence är vanligt vid små hus och små tomter.

Så gott som alla nya hus som byggs har stengärsgård mot gatan.

Dreamhouse sa...

eastcoastmom: ja phuu I wish att vi kunde få en stenmur, blir nog tyvärr svårt med all sten.. och sen vet jag ite om det passar in i villaområdet här..tacktack