buxbom & hortensia




Vilken fantastiskt skön helg! I lördags tog vi en sväng till handelsträdgården och slutade med att hela bilen var full av buxbom... från stora till små som skall bli en häck som ramar in entréen på ett fint sätt hoppas vi. Vi hade tänkt att vänta med den här biten men när vi sprang på dessa rackare så slog vi till. Blev även ljuvliga trädgårdshortensia "Endless Summer" och lite annat smått och gott. Tidigare så har vi planterat dessa klätterhortensior som skall få pryda pelarna. En liten liten tunna för regnvattnet från ballkongdelen, perfekt för hortensiorna så att de blir blå, vid kalk i vattnet så blir de rosa och passar inte alls in. Vill att färgerna ska gå åt vitt, blått och grönt. Iom min opererade mage så har jag mest pekat och min käresta stått för grävandet och planteringsbiten. Risiga bilder men ville föreviga våran plantering, more to come. Så rörigt och stökigt, men fint blir det...Hoppas ni haft en lika skön helg!

Kommentarer

Vad kul att se bilder från trädgården, det ser ju ut att bli jättefint!
åh vilket fin staket ni har utefter huset!!!! Har ni gjort det själva? Har du möjligen "hur man gör-instruktioner" till det som du skulle kunna maila mig???

Vi ska göra om vårt trappräcke, till trappen inomhus och jag vill så gärna ha ett kors uppe :-)

Men min sambo som kanske inte direkt är född med hammaren i handen.. ja jag får nog försöka mig på att snickra ihop det själv och behöver guiedlines ;-)

//Kram frida
Hej!
Vad roligt att få se lite bilder från utsidan av huset också! det ser väldigt fint ut :)
Vad roligt att ni sprang på de där blommorna! Det kommer att bli super!
Måste bara kommentera den där hängungan du har köpt!! Försökte göra det härom kvällen men då gick det inte... Den är ju bara sååå snygg! du hittar alltid så fina saker du :)
Ha det gott.
Kram!
Annika sa…
Så härligt det ser ut! Gillar din hänggunga också! Så mysigt att sitta och vila i en sån!
Det blir veldig fint, er så flott med hortensia med de store blomsterklasene. Likte veldig godt urnene du har hortensia i ved inngangsdøren også, tidløse og flotte!
Det kommer att bli väldigt snyggt med de växter du valt. Kul att få se bilder längre fram med blå blommor mot det vackra vita huset.
Sjöboden sa…
Det komer bli hur fint som helst! Jag gillar verkligen buxbom, synd bara att de växer såå sakta ;o)
Caroline sa…
Vad kul att ni har börjat plantera! Det måste vara jätteroligt att sätta er egen prägel på trädgården. Visa gärna hur det blev sedan!

/Caroline
Caroline sa…
Ps! Är trädgårdshortensiorna lika svårskötta som de man har inomhus i kruka? Jag skulle också vilja plantera hortensior. Drömmen vore en sammetshortensia, men vad jag vet så ska den stå i skugga och det har jag ingen.

/ Caroline
Anonym sa…
Äntligen lite bilder som är mindre "fixade" och "iordninggjorda". Har följt din blogg under en längre tid och har önskat mig just detta - fler bilder som inte visar bara det färdiga, utan också den ibland lite stökiga vägen dit (dessa trädgårdsbilder är ju egentligen inte särskilt stökig... =) Jag älskar verkligen din blogg och kikar in minst en gång om dagen!!! Ett riktigt drömprojekt!!!
Mia sa…
Helgen har varit perfekt för just sånt! Jag har nog inte varit inne många timmar i helgen men vi svenskar är ju inte bortskämda med sol så det gäller att passa på.
Jätte fin staket!

Tack för tipset om hortensiorna och deras färgskiftningar. Jag visste att den kan variera pga kalk i vattnet, men jag hade ingen koll på vad som ger den blå färgen - och det är ju den jag vill ha!

/Ann
Åh vad fint ni har. Verandan är så läcker, hela entrén kommer bli så himla fin. Måste nog oxå prova en sån där klätterhortensia. Serfram emot fler bilder utifrån.
Oj det kanske var en vanlig hortensia ni hade... ska leta efter en klättervariant på nätet... :)
Anonym sa…
Snyggt är det, snyggare blir det!
Har en fråga:
Hur bred är varje "planka" i er fjällpanel? Vi ska också ha sådan panel och ska nu välja bredd. Svårt tycker jag eftersom jag upplever att när man har en provbit framför sig så ser det jättebrett ut men när man sedan ser det på väggen känns de smalare. Var det nån som förstod det här?..
Mycket tacksam för svar!
Maggan
Anonym sa…
Hej igen!

Aggie här!

Hoppas du mår bättre och bättre, jag blev riktigt bekymrad när du inte mådde bra!

Alltså, det är något magiskt med din blogg, jag saknar den när jag jag inte tittat in på några dagar....

Sååå fint ni får det, och nya växter, så kul, och så fina (avbön för min kritik mot bollpilen....!!), det kommer att bli jättefint och buxbom är ju bara så kul att ha att göra med!

Och det kommer att bli så mysigt med klätterhortensian (titta bara till sugfötterna så att de inte går in i träet eller upp bland takpannor och trätaket under, starka krafter...).

Med trädgård är det väl så att man undan för undan ser vad man vill ha eller vad man saknar och kombinerar de två efter hand.

Det kommer att bli jättefint i trädgården också och ni har ju en superbra grund iom att det redan är lummigt och uppväxt runt omkring här och där!

Lycka till,
Aggie!
Brunkullan sa…
Tjusigt! Önskar buxbom kunde överleva här uppe, men ack nej. Det blir till att köpa norrlands buxbom...dvs Tujha eller Måbär:)

Susanne
I took a picture of your balastrades to my builder as an example of what I would like around my pool house. I just love them !!! A-M xx
dreamhouse sa…
alla: tack snälla goa ni!!!

tyvärr har vi inte gjort staketet själva och kan därför inte hjälpa med beskrivning... lycka till ändå!!

caroline: jag vet tyvärr inte hur svåra trädgårdshortensiorna här, men kan säga att de behöver mkt vatten.. så jag håller tummarna och rapport kommer!

tack alla för tips och råd, ni är ju bäst!!
Anna-Maria sa…
Hej!Jag har inte följt din blogg förrän nyligen och den är verkligen fin.Jag tittar mest på utemiljön/trädgården.Hur har det gått med buxbomen,klarat kylan?Ett tips ang. klätterhortensian(förutom sugfötterna som kan göra stor skada på undrlaget!)är att den blir väldigt tung när den blir stor och kräver ordentligt att klättra på/stöd.
/Anna-Maria AMJ trädgårdstjänster

Populära inlägg