tisdag 25 mars 2008

byggkoma?


bild: inspiration från pottery barn
Den kom och den gick.. ledigheten. Ibland är det märkligt när man verkligen ser fram emot något så är det över i ett nafs. Vi har haft superhärliga dagar men oj vad vi skulle behöva en längre ledighet, är väldigt avis på er alla som har påsklov. Självklart så ligger säkerligen mycket i vår trötthet av någon slags urladdning från bygget, undrar om det finns något som heter byggkoma..? undrar om det är vanligt bland folk som byggt...

13 kommentarer:

Annika sa...

Vilken fin bild! Härligt med all färg - behövs en grå dag som denna! Jag har aldrig byggt nytt, men jag förstår att det måste bli en slags urladdning. Speciellt efter allt tjafs ni har varit med om! Tur att vi går mot ljusare tider!

Anonym sa...

BYGGKOMA!
Vilket fantastiskt uttryck. Själv har vi renoverat 120 kvm av 220 och vi har verkligen hamnat i ett byggkoma... bara lata dagar - Vi säger till varandra att vi försöker att leva lite så som vanliga människor lever. Jag tror att det är sunt. Sedan kan man varken ekonomiskt eller orkesmässigt jobba jämnt utan man måste nog komma i ett byggkoma - så att man kan njuta och hinna fatta hur det blev. GRATTIS till nya lyan och njut det verkar bli underbart i ditt nya hus...

Weronica sa...

Jag försöker återhämta mig från ritningskoma, så jag kan tänka mig att byggkoman kommer senare i pocessen :-) Det går upp och det går ned. Svårt att hålla samma fokus hela tiden. Hoppas att Du får inspiration till att visa fler husbilder. Nyfiken i en strut är jag!

Ann-Louise sa...

'Byggkoma' var ett nytt ord.. men jag vet precis vad du menar. Jag har gjort precis samma resa som er för x antal år sedan, ritade och byggde ett hus på 280 m2. Då vi hade flyttat in så blev vi extremt trötta... vi ville bara LEVA NORMALT under en tid, återhämta krafterna inför slutspurten.
Så det är nog HELT NORMALT! :-)

Anonym sa...

I hope you will show us more of your beautiful home as time permits -- I am curious and in love with all of the white ~~
Good Day from Texas ~ Stephanie

ColonialEast sa...

Man kan säkert få byggkoma. Det blir ju värsta urladdningen när man drivit igenom ett sånt projekt! Men nu har ni ju det roligaste kvar!

Pernilla sa...

Såklart har ni fått byggkoma. Minns att jag var helt slut efter vi hade gift oss, det var också ett projekt... (Vidare jämförelser stannar här). Man laddar ur ett tag och det måste man!

Mamma Mia sa...

Byggkoma - Det var ett bra ord som måste bli allmänt vedertaget, tycker jag. Det är nog det jag drabbas av ibland - fast vi inte är ens i närheten av klara. Hur ska det då bli när allt är klart!? Hjälp!

Maria och Robban sa...

Jodå, byggkoma kan man få. Exakt det uttrycket har använts i vårt nybyggarområde i snart ett år. Alltid är det någon i grannskapet som har det och de som hör det nickar igenkännande.

Det är bara att ta det lugnt ett tag och sedan starta om. Lusten kommer tillbaka, vi lovar.

http://www.husihelvete.se/

Linda sa...

Ja jag är i byggkoma och dessvärre är inte huset färdigt än... Hrm... ;)

Dreamhouse sa...

alla: tack snälla rarisar ni som delar med er och stöttar.. ja fasen vilken resa..Puff och lycka till alla er oxå!! gogo..hi

Dreamhouse sa...

alla: tack snälla rarisar ni som delar med er och stöttar.. ja fasen vilken resa..Puff och lycka till alla er oxå!! gogo..hi

Heidi sa...

Byggkoma är verkligen ett mycket beskrivande ord. :) Vi ska se hur det går med oss när huset blir färdigt. Vi har redan ett nytt projekt som väntar efter det... Vi har en stuga på tomten som vi ska renovera efter husbygget. Och förstås finns det 8300 m2 gård att fixa och planera... Men nu vet jag åtminstone att "alla" andra också blir trötta vid nån tidpunkt. :)

Så, vila bara! :)