onsdag 17 oktober 2007

Notera


bild: anteckningsblock från cath kidston(notebook from cath kidston
Det är en befriande känsla när man kan bocka av saker från den lååånga - to do - listan.. Det är en resa vill jag lova, det här med att bygga hus... Oberäkneliga saker dyker upp hela tiden, och oj vad det tär på en. Men det är iaf tur att vi har varandra. Nu har vi fått datum för muraren, kommer den sista oktober. Vi skall snart ses för att bestämma fullt ut om hur vi vill att den skall se ut. Har letat bilder och inspirerats under en längre tid. Med vår husbyggares hjälp har vi nu fått ett nummer till en grävare som kan hjälpa oss med uppfarten...känns så skönt. Tack för det. Han kommer för att kika på lördag och på måndag kan han börja. Vi har även beslutat att köpa en vinsch för att lättare kunna få upp de tunga leveranserna. Imorgon skall vi märka ut exakt vart TVn skall hänga.. det är verkligen tuuusen saker hela tiden.. Men som ni säger, det är värt det med tanke på de fina resultatet.. Natti Natti. I am just tired at the moment, new things turns up every day to take care of, and for us to solve..But in the end, it's worth all the hard work.. In the end of Oct they will start building our open fire and on Monday they will start working with our pakringplace. xx

9 kommentarer:

Nina sa...

Go´kväll! Kollar runt på en massa bloggar och ser att du har ett nytt inlägg... Alltid lika spännande att följa bygget, tänk det är som ett 100.000-bitars pussel för er att lägga! Finns alla bitarna med i kartongen eller får ni ut och leta bitar vartefter? (Det känns som det sistnämnda! Men det är nog så det ska vara när det gäller husbygge och renovering.) Go´natt och ha´en fortsatt bra vecka! hälsar Nina

Dreamhouse sa...

nina: helt rätt beskrivning.. tyvärr så saknas många bitar och ibland hela kartonger.. haha.. helt galet. Men det är väl så det är har jag fått lära mig.. Tack söta du för din hälsning! detsamma önskar jag dig! nattikram

Maria och Robban sa...

När man läser dagens inlägg så märker man att ni nu kommit in i en husbyggar-vardag. Det låter kanske tröstlöst om vi skriver att det kommer att bli värre, men bara ibland inte hela tiden. Håll ut så ska ni se att allt löser sig till slut. Kämpa på.

Dreamhouse sa...

maria och robban: tack snälla, det värmer verkligen... Ja ni har helt rätt och det är extra skönt att höra (samt att bli påmind om att det är så det är..) Tack och godnatt!

Linas sa...

Vilken söt anteckningsbok! Sambon och jag har planer på att en dag någon gång bygga vårt eget hus, men när jag läser allt ni håller på med... Det verkar vara så himla mycket att göra! Jag hoppas ändå att ni har kul samtidigt, det verkar ju vara ett riktigt drömhem ni har att flytta in i :) Fortsatt lycka till med allt!

Dreamhouse sa...

lina: vad kul! det är klart att ni ska! visst är det mkt och det är massor att tänka på då man som byggherre har yttersta ansvaret. det är många som tror att det bara är att köpa ett nyckelfärdig hus så sköter det sig själv. Men det är tyvärr då det är lätt att hamna i de sk mardrömsbyggen man kan läsa om. Sen så beror det på hur mycket man vill vara engagerad, vi vill påverka väldigt mkt då vi även ritat hur vi vill att det skall se ut. Sen har vi en besvärlig tomt, då vi valt att spränga in huset i berget, på en höjd. Därav gör det saker och ting betydligt svårare. det går att bygga enkelt och det finns oändligt många varianter. Kan bara råda att bygga, men släpp inte taget! (oj blev långt och osammanhängande..;)Tack snälla rara du!

tina sa...

Hej
Vilken härlig och inspirerande blogg du har. Jag har varit inne och hälsat på några gånger. Det är alltid lika kul att läsa de nya inläggen.
Vilken resa i husbyggandets värld ni får vara med om. Jag kan tänka mig att hur noga man än har planerat innan så dyker det upp saker ständigt som man inte har tänkt på. Men ta sakerna som de kommer och oroa er inte i onödan. På ett eller annat sätt löser sig saker och ting ändå.
Ser fram emot det färdiga resultatet. (Blir man någonsin färdig när man har hus???)
Soliga hälsningar Tina

Dreamhouse sa...

tina: vilken härlig hälsning från dig! tack snälla. man blir så glad när ni lämnar en liten hälsning och supportar! ja du det tar verkligen aldrig slut, men även fast det är jobbigt så är det kul! och som du säger man blir nog aldrig klar! tack än en gång för att du hänger med!

massa kram och skön dag till dig!

/B sa...

Jag är jättenyfiken på vilken sorts eldstad ni ska ha? Öppen spis? Rörspis? Vilken modell? Planerar själv för en eldstad i vårt hus.
/B
www.lyckligagatans.blogg.se