lördag 13 oktober 2007

Livlig fantasi


Kommer ni ihåg vårt lilla örnnäste, står nu på ena kortsidan och skall målas vitt med svart dörr liksom huset. Den ska även få en liten söt lampa ovanför dörren. Our lovly tiny house, I am going to paint it white as our house, with a black door and put a little lamp above the door.

Här är dubbeldörrar ut mot altanen, öppen planlösning med köksdel och soffdel. Mellan dubbeldörrarna som ni ser skall det muras en öppen spis. Two terrace doors, in the middle we will have an open fire.

På den här väggen skall köket monteras. Längst in är skafferiet. De håller just nu på att putsa väggen. The kitchen will be built on this wall On the right side, entrance to the pantry.

Stora badrummet. Avlopp borrat för vårt tassbadkar som kommer att stå på snedden här i hörnan. A corner of our bathroom, drain for the bathtub.

Fantastisk bild (hehe) här är rör dragna i väggen för vår tvättställskommod. På golvet skall nu gipsplattor läggas (måste vara levande material), golvvärmeslingor, fallspackel samt slutligen vårt tjusiga marmorgolv. Det är såå svårt att försöka förklara med dessa bilder, men blir nog bättre när man på sikt kan visa lite före och efter bilder. Idag har vi återigen slitit som djur på tomten, bl a kört tre lass byggskräp till miljöstationen. Imorgon är det återigen dags för blåstället. It's really hard to try to explain with this pictures but hopefully you got a spirited fantasy. Have a wonderful night!

10 kommentarer:

Engsroom sa...

Vad ni sliter på med huset , men det verkar ju gå undan snart kommer ni till det riktigt roliga med själva inredandet.
Ha en skön söndag!
Ella

Anna sa...

Jag ser det framför mig! Jag har hängt med under stor del av er resa, så det känns faktiskt som om jag vet hur det kommer att se ut =)
Kul att du bjuder på så många bilder.

Maria och Robban sa...

Det var en väldans fart på bygget. Jättekul att se alla framsteg.

En sak bara, har ni kul på hur det ligger till med byggnormerna nuförtiden? Vi har hört att det inte längre skulle vara tillåtet att ha pappersklädda gipsskivor i badrum. Regeln kanske inte ännu trätt i kraft eller så kanske vi inte förstått informaionten rätt. Det kanske vore tokigt att OM det framgent skulle bli en vattenskada/mögel inte få ut pengar på försäkringen.

Vi vet inte riktigt hur det ligger till NU eftersom vi är klara med vårt bygge men ni kanske vet. Om inte kan det vara idé att kolla upp nu innan kaklet sätts upp.

http://www.husihelvete.se/

Tingeltangel sa...

Kul att se alla bilder. Det ser ut att hända mycket nu.

Mimmi sa...

Jag känner mig som hemma när jag ser de där bilderna! :D Vilken fart ni har, imponerande... bara längtar till godbitarna med inredningen... KRAM

vildvuxet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
vildvuxet sa...

Åh, vad underbart ert hus blir. Ser badrummet framför mig , med vackra fönster och badkar med tassar. Det är svårt att hålla sig till nästa dag för att få se nya bilder. Ha en skön och inspirerande dag

bagateller.se sa...

Har i alla fall tillräckligt livilig fantasi för att se att det kommer bli fantastiskt fint!! /Terese

Dreamhouse sa...

alla: tack för att ni kan 'se det'.. haha.. det är inte lätt med bygge! men det går framåt iaf.

maria och robban: ja det var ju världens debatt och oro samt nya regler runt det här med gips i våtrum. Nya material togs fram men det visades sig att de var betydligt sämre. Fram tills de kommit fram till ett alternativ så gäller fortfarande gipsskivor, vi har sedan tidigare kollat med våran husleverantör och de kör på tills de kommer fram till ett besked. Men tack o tack!

Anonym sa...

gips är inte ett levande material det är så dött som det kan bli och det ska heller ej vara något levande i ett badrum...undantaget är reglarna du har i väggen och golvspånskivorna som skall spacklas