fredag 1 juni 2007

vitt härligt golv


tack för alla rara inlägg ang försäljningen av lägenheten! känns oerhört skönt att det är över och nu kan vi bara blicka framåt. utflyttning blir i mitten av aug. vi kommer att flytta in i en annan lägenhet i väntan på att huset skall bli klart, inflyttning i december (oj vad vi läängtar). här kommer en underbar inspirerande sovrumsbild. har ju tidigare visat bilder på mörkt härligt golv som vi skall pryda nedervåningen. på övervåningen blir det tvärtom liksom på bilden..

9 kommentarer:

moderncountry sa...

Oja, jeg elsker slike gulv. Helts skikkelig brede planker. Men så er jeg også glad i gamle umalte slitte eikebord. Så det er nok ikke lett å få bestemt seg når alt kommer til alt allikevel, det er jo så mye flott!!
Ha en trivelig helg gumman! ;)

Koselig koselig sa...

Lyse gulv er finest synes jeg! Mørke gulv da får du gå og damma og damsuga og alt det der hele tiden. Jeg vil ha tatt ljust ... :)

Signes vind sa...

Så underbart vilsamt. Var kommer bilden ifrån - läser kanske dåligt men hittar inte någon länkvisning som du så ofta har. Gillar den stilen så mycket så jag vill se mer.../ Lotta

dreamhouse sa...

aina: ja håller med! våra blir nog tyvärr inte lika breda.. men man kan inte få allt!..;) desamma raris!!

koselig: ja haha.. blir båda.. mycket jobb man skaffar sig. skön helg!!

lotta: ja tyvärr ska jag säga så har jag haft den sparad i min 'lovemap'. jag brukar vara duktig på att spara källan men denna har dessvärre kommit bort.. ledsen..visst e den härlig! ljust men ändå väldigt varmt!

Anonym sa...

Hei!

Det er et hus i "new england stil", veldig likt på dette i Interiør magasinet (norsk) i juni/juli utgaven...

Anna sa...

Love the white painted floorboards!
XO
Anna

Louise sa...

Hej, underbar blogg måste jag bara säga! Jag och min sambo har nyss flyttat in i vår nyrenoverade lägenhet, täkte tipsa dig lite om det där URSNYGGA ljusa golvet som du tänkt dig i sovrummet. Helt underbart den första månaden, men tyvärr inte lika underbart att försöka hålla rent! jag har skrubbat och skrubbat, och moppat och haft mig, men tyvärr det är omöjligt att få bort smutsen! Jag skall slipa och måla mörkt istället, ha det i åtanke innan du bestämmer dig! keep up the good work och lycka till med alla beslut!! //Louise

dreamhouse sa...

louise: tack rara du! och superkul att du hittat hit! ja kan föreställa mig att det snabbt blir skitigt och ingrott..vi kommer att ha riktigt mörkt på nedervåningen, men tror vi kör ändå på det vita. man får väl måla om då och då alt som du säger måla i en annan färg och det blir för mycket slit.. tusen tack för ditt tips!! och yes, tack.. det är lite galet med allt som skall bestämmas!

Christer sa...

Hej, måste tyvärr beklaga detta mode med målade/betsade golv i både mörka och ljusa färger.Det kan finnas viss historisk bakgrund men i 90% är naturliga trägolv- just naturliga. Såpade eller vaxade är klart snyggast och mest praktiskt, Ett slitet målat eller mörkbetsat golv är inte snyggt medan ett såpat furu eller vaxat ekgolv bara blir snyggare med åren. Fall inte för alla moden.

Christer