trapp-matta


entrén

vackra glasdörrar

trappmattan och vacker trappstolpe

vår utsikt från balkongen

foto: camilla dreamhouse
Vår trappa här hemma är vitmålad och rätt hal. Är livrädd att halka när jag går ner med lillskruttan på armen, och ser framför mig den dagen hon själv springer upp och ner i strumplästen. Har därför fnulat lite på en matta i trappen, inte helt fel då det är väldans vanligt i just 'new england inspirerade hus. Nu när vi var i danmark hade de just en sådan matta på hotellet, se ovan. Är det någon som har tips på liknande? Ovan lite bilder som jag tog där vi bodde. Entrén är verkligen superfin med de gamla glasdörrarna och den enorma spegeln. Hoppas ni har en härlig måndag! xx

Kommentarer

Härligt ställe ni verkar ha varit på. Funderar på att måla vår trapp men är också rädd för att den ska bli för hal. Funderar på att ha i lite sand i färgen på trappstegen...
Våt treppmatta börjar bli sliten och då såg jag att de har en hel del snygga på Mio som man kan måttbeställa med olika kantning.
/Malin
Marita sa…
Vilka vackra dörrar....
Såg ett avsnitt av Bygglov där Mija la in en Pappelina matta i en trappa. Det blev faktiskt riktigt fint! Det där med trappor är marigt, det är så lätt hänt att man halkar till.. Du får vara försiktig!
kram, Marita
Noamaja sa…
Men åh, den brunchen var ju fantastisk! Yum!

Ang. trappmattor så hade jag valt en finmaskig sisalmatta om jag hade en trappa, det tycker jag är sååå fint!

Varma hälsningar
A
Kris sa…
Hejsan, min farfar hade en trasmatta
fast med likadanna järnstänger, som du visar på bilden... det var jättesnyggt och inte alls halt, bara den var tillräckligt spänd!
Kram
Vilket underbart hotell det ser ut att vara!!! Trappmatta liknande den på bilden kommer vi att lägga in i vår trapp när renoveringen och allt spring med smutsiga skor upp och ner är klart. Längtar så! Tänkte tipsa om bygglovsavsnittet men det hade Marita redan gjort, sen har House of Philia målat en trappmatta med antihalkfärg, som ju kan vara ett alternativ.
Vi har halv-cirkel--mattor på vår målade trappa och det funkar jättebra, speciellt om ma inte vill ha en hel matta! Man kan köpa dem på postorder, Ellos. tror jag och de finns i många olika färger!
Vi ska göra vår trapp i sommar/höst (Om allt går som det ska med renoveringen) och då kommer vi ha en trappmatta, jag har två val som vi kommit framtill och det är "äktamatta" som finns på metervara, eller sisalmatta. Jag tycker det är både vackert och praktiskt! Just nu har vi mossgrön heltäckningmatta i den inbygda raka trappan från 60-talet... men den ska bli en renslipad, öppen, mörkbetsade trappsteg med sväng och trappräcke. Vita sidor med mörkt räcke. Vi ser verkligen fram emot det som du förstår! Men allt har sin tid! ;o)
Fräsigt sa…
Jag tror att dom på hm heltäckande mattor borde kunna fixa det. Dom ligger på ju på Birger Jarlsgatan.

www.heltackandemattor.se

Lycka till.
Idha sa…
Tänkte också tipsa om Bygglov... Själva har vi fått nog av den hala, men fina vita trappan (ett o annat barn som stupat o även pappan i huset) o istället betsat mörkt o mattlackat = inte alls halkig o såå fin.
dreamhouse sa…
tusen tack för alla tips! ska genast kolla.xx
Vilka fina bilder du visar. Förstår att du är orolig att halka i trappan, målade trappor blir ju alltid så hala.
Jag tror det var Bygglov vi kollade på där dom satte in en jättefin trappmatta.

Sabi
Catherine sa…
Det finns snygga gångmattor som man kan lägga i trappen. Kolla in www.bossesmattor.se tex gångmattan Windsor och www.nylandersmattor.se hoppas ni hittar någor som passar, man vill ju inte dratta om kull med det bästa man har! /Cathérine
Frida sa…
Trappmatta med stänger som håller den på plats är ju det snyggaste tycker jag... vi har en svängd trappa så det blev så himla meckigt att få till med matta så i går målade jag själva stegen med såntdär antihalk-pulver i färgen. Blev skitbra. Man kan tom gå med raggisar nu utan att halka. Har också varit livrädd att halka med min lillplutt i famnen (mannen gjorde det en gång, ångest!).
Anonym sa…
Mio har mattor man kan måttbeställa. Det finns sisal, lång- och kortluggiga ryor, heltäckningsmattor m.m, m.m. Man kan välja på kantband eller langettering. Vi har också en helvit trappa som jag är lite sugen på att lägga matta i. Tycker att det är finast med helvit, men är lite trött på att den slits så lätt. Lycka till!
Hälsningar Jessica
Ludvigsdal sa…
Vi har en kokosmatta i grått i vår! kanon bra! Slitstark verkligen. Min mamma ramlade med min bror i en hal trappa och slog sig halvt fördärvad...men lillebror fick inte en skråma! Något annat som är superviktigt är grind! vår lillkille forserade sittandes i sin gåstol( 7 mån) en resväska( fylld med böcker)vi ställt för trappan. mirakulöst så fick han inte en skråma men vi såg gåstolen slå några volter.....värsta jag varit med om! så matta i trappan och sen grind! kram Anette

Populära inlägg