torsdag 11 februari 2010

nightingale

bild från martha stewart.com
På söndag är det alla hjärtans dag, och tar väl mest till mig genom att sprida lite värme och kärlek. Är väl extra känslig och blödig sedan jag fick barn (verkar det som), men tänker just nu på djuren vi har utanför dörren. Har sett en grå liten kisse som strosat runt här, har väl tänkt att hon bor i närheten. Men nu såg jag henne i vår gång upp till huset (spanades på ett rådjur), igår kl. 22.30. Om det är vinter, mörkt och vrålkallt (det va -20c inatt) tar man väl in sin kisse??!! så nu börjar jag undra om hon verkligen har ett hem, eller sprungit bort.. Gav henne mat nu på dagen och la fram ett renskin. Åt upp allt och sen såg jag genom fönstret att hon gosade in sig i fällen. Då tog jag in henne och ringde katthemmet. Har betalt 12oo sek för att de skulle komma och hämta lillkissen. Hon var sååå kelig och åt genast en påse mat till. Tyvärr kan jag inte behålla henne tills vi hittar ägare alt ett nytt hem pga mina egna lurvkissar. Håller nu på att kolla runt med grannarna om någon vet vem som är ägaren. Vill ju inte "ta ifrån" någons kisse, men klarar inte att hon ska vara ute en natt till i -20c.. Sen igår när närmsta grannen kom hem låg ett dött rådjur i deras gång. Viltvårdarna trodde inte att hon svultit ihjäl då det oftast är bockarna som gör det. Förmodligen har hon halkat och brutit nacken, alt blivit påkörd och inte orkat släpa sig längre..Så passa på att mata djuren nu när vi har det så kallt. Fåglar som rådjur, haren äter t o m fågelfrön här. Ska fråga på ica imorgon om jag kan få lite avdankade äpplen och morötter till dem. Det blev ett låångt inlägg. Men fyllt av omtanke och kärlek ialla fall. xx

16 kommentarer:

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Det var en fin insatts till djurriket du gjorde. Helt rätt. Många vet jag inte beblandar sig med djuren då de är rädda att inte bli av med dem...? Min man e Gotlänning och han har en del skräck berättelser. Kontentan är att folk åker dit och semestrar och tycker att det saknas en katt till det hyrda lantstället, och den inskaffas. Problemet blir när de ska resa hem igen. "Nej, men vi har ju inte plats och tid till katten. Vi lämnar den här. Det är alltid nån som tar hand om den". Fy fanken säger jag bara. Så bra gjort.
Kram, Nina

Wictoria sa...

Jag blir så glad när jag läser det här.
Våra djur är det finaste som finns och behöver våran hjälp nu i dessa kalla månader.
Min lilla katt ligger framför brasan och myser å det är härligt att se.
Många kramar till dig för att du tog hand om den lilla katten.

Anonym sa...

Vad fint av dig! Tycker så synd om alla djur! Bor på landet o nu ikväll när jag gick ner till pannrummet så brakade det till i växthuset...ett rådjur hade tagit sig in i en tidigare trasig ruta o mumsade gamla vindruvor där inne, o blev ju rädd när jag kom! 6 rutor hann det ta sönder innan det kom ut igen, stackarn...men som tur är så har de tydligen rätt hård hud så min sambo trodde att inte att det skadats! Och det här är andra gången som ett rådjur tar sig in där, de är nog desperata!
Vi slänger också ut äpplen, hoppas din butik har massor av gamla som du får :)
Kram på dig!
/Anna B

Carin sa...

Hej Camilla!
Jag är lika blödig som du! Fast mina barn har hunnit bli snart tretton och tio... ;)))

Vi matar rådjuren och hararna med äpplen och fodermorötter samt havrekross, som vi åker till en närliggande bondgård och köper. Varje kväll står vi i fönstret och tittar när "våra" djur kommer och äter... På dagarna är trafiken tät till fågelbordet, det kan jag lova! Vi hällde upp 5 dl solrosfrön vid kl 8. Fyra timmar senare så var det slut!!! Bara att fylla på mer... Jag förstår precis din känsla för den lill katten! Stackar´n...Men den hade ju tur som klev upp utanför din dörr!

Ha en bra kväll! Kram Carin

Mrs. S sa...

Tur att tog hand om katten. Den måste ha sprungit iväg. Skulle aldrig själv ha min katt ute nu när det är så kallt och hoppas att inte andra har det heller

LoveYourHomes sa...

Tack Camilla och för att du bryr dig.

Vi djurvänner är blödiga för alltid, här är barnen 25 o 27..blödiga de med.

Katten sover inne i sin pläd hos oss, eller under vårt duntäcke.

Matbutikerna har mycket frukt o grönt som inte går att sälja, men går att äta. De delar gärna med sig.

Klappa dina 3 bebisar.

Jag håller tummarna för den funna lilla katten!

ciasbutik sa...

Toppen att du hjälpte katten.Det är mycket pengar men precis som du sa stod du inte ut med tanken på att den skulle ligga ute hela natten. Har själv släpat hem djur ända sedan jag var liten och nu gör mina barn likadant.

Ha en bra dag,
Cia

Anna sa...

Åh herre gud, här sitter jag lika blödig och fäller tårar bara av att läsa Dina rader. Ja, djuren ligger mig väldigt nära hjärtat precis som för Dig. Vi har själva katter, men oxå en massa andra vackra djur som passerar gården om natten. De har det inte lätt nu med all snö och hitta mat på egen hand (tass, klöv eller nåt).
Så fint att Du tänker på dem!!!!!

Anonym sa...

Det var gulligt gjort! Har själv hund och katt och vet hur mycket kärlek och omvårdnad ett djur behöver för att må bra. Vilken tur att kissen gick in just på DIN tomt! Ha en härlig helg! Stor kram från en trogen läsare

me and alice sa...

Åh vad du är go Camilla!
Tänk om alla tänkte som du!!!

Här slänger jag ut gammalt bröd och frukt åt djuren. Alla är välkomna att smaka...
kraam Susanne

Agneta sa...

Jamen, va rart!

Åååååh, jag är också så blödig med djuren. Vi bor på landet och har två katter som strosar in och ut hela dagarna, men de måste vara inräknade för att man skall kunna komma till ro på kvällen.

S.k. sommarkatter drar sig kanske till hus m människor för att komma åt att dricka, för det kan ju vara speciellt svårt när allt är fruset.

Jag blir gråtmild, snällt av dig att bry dig så mycket!

Agneta!

Fia sa...

Ja, det var länge sedan vi hade en så här kall vinter och det tär på oss alla både djur och oss själva. Det värmer att läsa att du tog hand om den lilla vilsna katten, tyvärr tror jag inte alla skulle orka bry sig. Men att du skriver om det här på din blogg och sprider ett positivt budskap hjälper nog andra att tänka till i en positiv riktning nä de står inför ett liknande beslut.
Önskar dig en trevlighelg.
Fia

Lise-Lotte sa...

Hej!
Vad underbart att höra!Man kan inte bara strunta i det!Brukar själv ta hand om djur.Matar fåglarna hela tiden &uppmanar alla att göra det nu när dem kämpar som bara den!
Kram till dig!
Lise-Lotte Nydahl

Fillis sa...

Vi har också en sån hittekatt hemma hos oss sen ett par år tillbaka. Hon var bara skinn o ben när hon satt på våran veranda, hela ryggraden syntes så vi släppte in henne eftersom det också var också mitt i vintern. Sen gick inte hon utanför dörren på en månad, hon bara sov och åt. Vi lyckades hitta ägaren som hörde av sig när vi satt upp lappar med foto på affären men hon skulle flytta och ville inte komma och hämta katten som varit borta i 3 månader. Så då blev hon kvar hos oss. Jag är också väldigt blödig när det gäller djur så jag tycker det var en fin insats du gjort med "din" hittekatt.

SollenkrokaBy sa...

Åh vilka söta saker.. Måste hitta nåt mys till Älsklingen tills på söndag!

Katarina sa...

Vad glad jag blir att det finns människor som du, med ett stort hjärta där många får plats!