måndag 28 mars 2011

nya vänner?ovan bilder från google
Idag damp det ner ett bäckenbälte, stödbälte för gravida, i postlådan som förhoppningsvis kommer bli min nya bästa vän de sista månaderna. Min gulliga svägerska skickade så tusen tack raris! Någon som har erfarenhet av sådana här bälten? På nätterna bullar jag upp med kuddar mellan knän/ben och mage. En sådan här lång 'maskkudde' kanske skulle vara nåt? någon som vet om det finns på svenska marknaden? Här har vi gått på halvfart idag då vi haft en stökig natt, men blev lite mys i solen på trappen. Hoppas ni har en fin start på veckan.

16 kommentarer:

Jessika James sa...

finns en sådan där lång mask att inhandla på babyproffset. Tror dom låg på runt 600-800kr beroende på modell osv.

Limetwig sa...

Har använt sånt bälte vid två graviditeter. Kommer ihåg den sköna känslan av att bäckenet hölls ihopa... Skönt att ha på så länge jag stod och gick men så fort jag satte mig så åkte det av.
Lycka till & ha det bäst!

Anonym sa...

Hejsan

Det finns något som heter griptång som man har när man plockar upp från golv, finns i olika länger 0,70 0,80. Det finns även om den skall vara aktiv eller passiv.
Det finns i de flesta hjälpmedelsaffärer. Finns även att beställa på nätet.
Ha det så bra
Anonym

Anonym sa...

Brukar normalt inte lägga så många kommentarer, men nu kände jag att jag vill bidra lite... Har haft jättemycket hjälp av bäckenbeltet vid alla mina tre graviditeter. Kan kännas bökigt och ibland känns det lättare att fuska, men försök att ha det så mycket som möjligt. Jag hade det på även när jag skulle sitta ned kortare stunder, bara lossade på "spänningen", var då lättare att spänna på igen. Tog det självklart av när jag skulle sitta lenge. Efter sista förlossningen fick jag rådet att använda bältet även första månaden efter förlossningen... Blev snabbare återställd då! (Beror förstås på hur mkt besvär du får.)

Lycka till!
Kram - Christine

sofi sa...

Å ett sånr bälte va guld värt under min andra graviditet!! Dock lite obekväm när man satt ner, men som sagt bara att lossa lite..
En amningskudde på nätterna i ängen är ett tips!

Lycka till!

les filles de la colline sa...

trop pratique et tellement confortable !

Linneas Skafferi sa...

Skall försöka införskaffa mig ett bälta jag också.. Foglossningen är inte att leka med just nu och det känns som om man provar allt som kan hjälpa lite..

Hoppas du blir hjälpt av det och grattis till skatten i magen. När är det beräknat?

Mia sa...

Bältet är kanonbra... skulle inte ha klarat mej utan det när jag va gravid !!

dreamhouse sa...

tack snälla alla ni rara för att ni delar med er! hjälper massor!!! var hos sjukgymnast igår och fick lite övningar oxå så ska nog bli bra. Linnea lilla livet e beräknat till början av juli. kramar!

Viveka på Humlebacken sa...

Japp, hade bälte på mitt andra barn, jätteskönt. Ha det på dig så mycket du kan, utom när du sitter kanske.. Men så fort du ska gå. Det känns ju liksom som bältet håller ihop bäckenet.. Nu ser jag att andra redan skrivit det jag skriver, men jag skriver det ändå.. så förstärker jag det!!

Petra sa...

Ville inte vara utan min avlånga kudde i sängen mot slutet av graviditeten, den fick följa med på förlossningen och va till stöd!!
Hoppas du hittar nått som passar dig!

Lillemor sa...

Har haft två tuffa graviditeter med svår foglossning direkt från början. Som alla andra har sagt så är bältet kanon. Det ser ut att vara ett sådant med lång kardborreknäppning?! Jag har kört dels på ett sådant men även ett annat lite mjukare med remmar som man spänner åt som jag fick på ortopedtekniska avd. Griptång är ett måste för att slippa böja sig ner och ta upp saker på golvet hela tiden, särskilt eftersom du redan har ett barn! Kan du få av din sjukgymnast. Om du inte redan har det så ska du se till att få en "glidmatta" som du kan ha och ligga på för att underlätta när du ska vända dig. Funkar lika bra i soffan som i sängen! Får du oxå av sjukgymnasten. Tens-apparat för smärtlindring. Något som oxå är bra är vattengympa och vila förstås!!

Lycka till!

dreamhouse sa...

tusen tack gullisar!!! och tack lillemor för att du delar med dig och fina tips!!!! massa kram och tack camilla

Anonym sa...

Ett sånt bälte var min räddning! Älskade det och har nu lånat ut det till min kompis.

Jennie sa...

Får dryga året sen så fanns det en liknande lång kudde på Ikea... Inte speciellt dyr heller. Funderade själv på en när jag var gravid.

Anonym sa...

Jag har haft problem med foglossning under mina graviditeter, ja även ett tag efteråt också. Jag halvsatt saovand i en saccossäck i sängen de två första. Funkade ganska bra å så bälte dagtid. Sista grav sov jag i mjuk vattensäng och det var guld! Hade nästan inget ont alls då.