fredag 30 oktober 2009

babyskydd - hjälp?


Vi skulle ha fått ärva en bilbarnstol från min goa vän, men nu visar det sig att hennes lilla tjej kommer att kunna använda den i ytterligare några månader. Så, nu måste vi omedelbums införskaffa en ny, har ni några tips eller erfarenheter ni kan dela med er av? Min man har kollat runt lite och det lutar åt en akta graco..?

24 kommentarer:

Frida sa...

Vad har ni för vagn? Vissa vagnar, som t ex Brios, har ju babyskydd som man kan sätta på vagnsunderredet. Skitlöjligt tyckte jag innan min son föddes - gud vad praktiskt det hade varit tänkte jag efter..de väger ton med bebis i de där skydden efter några månader. Vi hade en Brio Primo, var superbra för övrig.
Lycka till nu med den lilla/e - kommer bli supermysigt!

Inredningsbloggar sa...

Vi hade Akta Graco och var jättenöjda med den, det enda jag kan tycka är att den blev lite varm att sitta i. Sen vet jag inte om ni har hunnit köpa vagn annars finns det ju nu till tex Brio Go vagnen ett babyskydd som man kan sätta på barnvagnschassit! Supersmidigt att slippa kånka på babyskyddet (som faktiskt är jättetungt att bära på några längre stunder) om man vill slippa väcka de små som har somnat i bilen.

Kram
Karolina

It's a house sa...

Oj, glömde logga ut från Inredningsbloggar =) Det var jag som skrev förra inlägget!

Nilla sa...

Akta graco (autobaby) köpte vi 2004, den sorten som man klickar i i en bas som hela tiden sitter i bilen. då slipper man hålla på med bältet varje gång. Smidigt!

Anonym sa...

Köp absolut en som passar både att sätta på vagnen och som man kan klicka i ett färdigfäst underrede i bilen. Om man en gång har haft det tycker man att det är otroligt osmidigt att behöva lyfta ur en sovande bebis ur babyskydd för att lägga i vagn (och tvärtom) och att hålla på att fästa bilbältet runt babyskyddet varje gång man ska åka bil. Ni som inte bor mitt i någon stad kommer säkert att använda bil mycket, och då underlättar det oerhört. Hälsningar Elin

Bergagårdens Lina sa...

Annars kan man ju alltid hyra ett babyskydd i nio månader från NTF om man inte vill köpa ett (det används ju en ganska kort tid)! Vi har hyrt ett BRIO Primo skydd och är väldigt nöjda med det! Det hade även Akta på NTF här hos oss.

Lycka till med bebisen!!

Hanna sa...

Hej! Jag har jobbat med att sälja babyskydd. Jag skulle absolut välja en Akta Graco med basenhet. Deras basenhet sitter bra i bilen och har ett fäste som håller fast bilen bälte vilket gör att man inte behöver hålla på och spänna åt hela tiden. Brios Primo med basenhet funkar också bra men där måste man hela tiden dra åt bältet över enheten.
Jag tycker Gracon är lite mer klumpig. Men det beror ju helt på hur mycket ni kommer använda stolen utanför bilen. Alla stolarna blir ju tunga att bära då den lilla guldklimp*n blir tyngre.
Brios stol passar ju som sagt på Brio Go-vagnen. Och Aktas Graco passar på deras paraplysulky, den kan du ju även ha sen när barnet blir stor. Den är ju bra att ha som extravagn i bilen. Ja, nu har jag delat med mig lite av min lilla erfarenhet.
Kram på dej

Skatan sa...

Man kan hyra splitternya från NTF superbilligt. Det har många av våra vänner gjort. Praktiskt, smidigt och senaste nytt. De har dessutom bäst erfarenhet och kunskap om säkerhet med mera...

Lycka till!

Anna Mamma

Linda sa...

vi hade en akta graco och den var vi supernöjda med... vi hade med stolsinsats (fast det kanske det är på alla?)

DREAMHOUSE sa...

ååh vad ni är fantastiska! tack snälla för all feedback, råd och tips. Vi har en mutsy och där kostar babyskyddet 2995:- vilket känns i saftigaste laget. Och sen vet jag inte hur den är testad. Men ska kolla lite hyralternativ alt så verkar ju den här Akta Graco bra, som ni säger utefter era erfarenheter. Tusen tack! varmaste kram

Lille w sa...

Hei hei,

Vi valgte etter nøye vurderinger MaxiCosi CabrioFix som er en bakovervendt stol med isofix-system. Denne har vunnet nesten alle forbrukertester i Norge de siste årene og vi har vært strålende fornøyd med valget. Vi kjøpte forøvrig adaptere med stolen slik at stolen lett kunne klikkes på vår barnevogn (Teutonia Spirit S3).

Lykke til!

Noamaja sa...

En sån har vi och den är super! Vi har också en Graco paraplyvagn som man kan sätta fast stolen på som alltid brukar ligga i bilen. Superpraktiskt! Pä sommaren har vi haft en liten frottéhandduk bakom ryggen på bebisen så det inte skall bli så varmt. Jag tror inte att den blir varmare än andra stolar. Lycka till med allt!

Kram
A

MalinAndersson sa...

jag hade exakt en sån som du visar på bilden. och är så super nöjd.

Jennie sa...

Vi har köpte en Acta Graco av ett par vi känner. Deras dotter växer ur den nu lagomt tills vår bebis är tänkt att komma. Vi köper endast begagnat då vi känner de tidigare ägarna. Annars har man ingen aning om hur dom har behandlat stolen. Lycka till med bebisen!

Anonym sa...

Om man inte vill köpa begagnat och heller inte spendera jättemycket kan jag tipsa om att Barnens Hus ofta har kvar förra årets modeller av acta graco, dvs nya oanvända, för mindre än halva priset. Jag köpte en jättefin med bas för bara 895 spänn och sålde den 6 månader senare på blocket för 800 så det blev nästan gratis :)
Lycka till när den väl kommer ut!Kram, Maria i Norrbotten

Jessica sa...

Jag jobbar på hos en av sveriges två biltillverkar och jobbar med just säkerhetsfrågor. Mina arbetskamrater jobbar med barnsäkerhet och jag har haft ett antal diskussioner med dem angående just barnstolar. Mitt bästa tips är att ni pratar med en återförsäljare till det bilmärke ni kör. Vad rekommenderar de för stol till just den bilen ni kör? Hos oss har vi jobbat väldigt mycket med att ta fram barnstolar som passar just vårt bilmärke och de barnstolar som säljs hos våra återförsäljare är optimerade för just dessa bilar. Sen om de är de mest praktiska stolarna kan jag inte svara på, men de är absolut farmtagna med tanke på säkerthet för barnet i våra bilar och det är ju värt väldigt mycket!

En helt vanlig mamma sa...

Här är en till som väntar barn, sitt tredje iofs men lika förväntansfull ändå. Vi har haft Akta Graco (autobaby) m bas till båda barnen och blir så även denna gång, för oss var basenheten det som avgjorde det. Är man ofta ute och flänger och far eller måste ta kort bilturer till affär mm så är basenheten en tidsparare utan dess like. För i tex volvo s40 eller santa fe är det stört omöjligt att spänna fast stolen på annat sätt än m basenheten. Nu har jag en bugaboo vagn m adapter så jag kan även fästa vagnen där i, kankse det finns till mutzyn också?

Lycka till.

Anonym sa...

MaxiCosi CabrioFix er bestselgeren i Norge. Vi har vært veldig fornøyde med den! Veldig lett å få inn og ut av bilen også.

j e n n y sa...

Säger bara en sak: Maxi Cosi CabrioFix!! Testvinnare flera gånger om, och OJ OJ OJ så nöjda vi vart med den!!!! =)

DREAMHOUSE sa...

tusen tack för ovärdeliga tips! det blev en akta graco som på bilden, fast grå. Kändes som ett bra alternativ med bra referenser. kram tillalla

Anonym sa...

Heisann! Ser at du allerdede har kjøpt deg et Acta Graco sete. Det hadde vi også og var forsåvidt fornøyd med det. Jeg vil bare anbefale og ikke bruke stolen på et vognstativ.... Et lite spedbarn skal max sitte i en stol 20 min. Selvfølgelig kan det sitte lengre til større det blir. Jeg får helt vondt av disse små gulla som må "sitte" i flere timer på kjøpesenter osv. Tenk på hofter og rygg!!!! Lykke til med liten baby :)

Roberta Granada sa...

Hi, I love your blog, I have a blog on tb craft in general and now I'm offering my readers to download the magazine found the net, http://agulhaetricot.blogspot.com, e visit me my blog about food http://alatitacarre.blogspot.com ,visit me, and also appears in my online shop Maison Carré by Tita, http://maisontitacarre.blogspot.com, kiss.

Lilla a sa...

Hej,

Vi har maxi cosy med bas till. Vi är jätte nöjda och kommer köpa den större varianten när det blir dags.

/Lilla a

Welcome to KizzieLand sa...

hi camille, nice to meet u here... i love this purple car seat, can u tell me where to buy, or the model name/ no. cos i hv searched for so long, but didnt find it. thanks v much! =]