lördag 7 mars 2009

under toscanas sol


vårt lilla hus, en gammal hö lada.

cinque terre


portofino

toscana

barolo. och härlig skylt.


bilder privata
Skönt med helg. Här ska bara mysas, tänker inte göra några som helst nyttigheter. Min man är bortrest så ska ha en tjejhelg då min söta vän linda kommer och sällskapar. Vi ska bara lufsa runt i myskläder, kolla film och skvallra, heela helgen. Förra söndagen såg jag för första gången filmen Under Toscanas Sol - helt ljuvlig. Man får en varm känsla i hela kroppen som stannar kvar länge. Filmen har några år på nacken men kan varmt rekommenderas. Och som många andra älskar jag italien- naturen, landskapet, vin, mat. För några sommrar sedan hyrde vi ett gammalt hus i Ligurien, låg inbäddad bland olivträd samt med en makalös utsikt över havet. Vi hyrde bil och åkte runt i detta underbara land. Kolla filmen och boka därefter semestertrippen. Ni ångrar er inte. Hoppas ni alla får en härlig helg. xx

14 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Åh, jag som funderat så länge på att åka till Toscana, vilket underbart inlägg, fint hus ni hyrde och tack för filmtips!

Ja, Leilas tidning ser jag fram emot att köpa, hela hon är guldkantad tycker jag!

Vilken goding du har som ligger där på faxen/skrivaren och så fint att ha bullar i det gamla trätråget!!! Mari.

Casa Loda sa...

För en Italienälskare som jag var detta ett härligt inlägg! Visst är filmen underbar? Det finns ju två böcker också som filmen bygger på, Under Toscanas sol och Bella Toscana och som också kan rekommenderas.
Ha nu en riktigt skön helg!
Annika

Adriana sa...

Denna bild påminner mig om min familj från Portugal ... främst från Douro vingårdar njuta av ...
Italien vacker plats ... bara vet att jag tycker Rom och Capri underbar ... kyssar älskling.

Angelica E sa...

Jag har sett filmen och den är underbar! Och jättevackra bilder!

Kramar

Angelica

Anci sa...

Hej !

Toscana vill jag gärna besöka någon gång snart :)

Filmen är underbar och jag har också skrivit om den i min blogg.

Kram

House of Jammi sa...

Tack för filmtipset! Toscana är helt underbart. För några år sedan bilade vi dit och hade tre veckor där vi körde runt och tittade på det mesta. Underbart! Om ni vill se bilder från en Toscansk trädgård som finns på Hem & Villa mässan i Malmö just nu så kolla på http://houseofjammi.blogg.se/

Stjärnor & Champagne sa...

har sett filmen men aldrig varit där. Ser härligt ut..

Kram Anne

purple area sa...

Ser härligt ut, hade inte haft något emot en liten semesterresa till Toscana!

alice sa...

Beautiful pictures!

You described Under the Tuscan Sun perfectly- it's such a charming and feel good movie! And it has such gorgeous scenery!

Flaggduken 2 sa...

Lite sol på nästippen skulle vara skönt, speciellt när det bara är slask & grått när man kikar ut...Man får tända många ljus och bara mysa. Skrev till dig för en tid sedan m lite frågor, förstår om du inte hinner svara, allt är löst har klurat ut hur det funkar här i Blogglandia.
Du bjuder somvanligt på mycket fint att se på!
Har såklart länkat dig!
Kram Petra

Adriana sa...

Happy Women's Day!
Kisses

AnnaVallance sa...

I love that movie, and three years ago we went to Italy for our anniversary and visited Cortona and stayed at Farneta where they filmed the wedding. All of Italy is beautiful.

ophelias lantliga dröm sa...

Visst är det vackert. Jag och min italienska man( hans hemby ligger precis mellan toscana och lazioprovinsen) vi försökte ta oss med husbil ner till le cinque terre. Lönlöst kan jag säga, det fungerade inte alls. Du förstår nog varför. Så vi fortsatta och åkte upp nästan till san remo, men denna sida av Italien är inte direkt gjord för campingfolk. Vi vill ju att campingen ska ligga vid vattnet och det kan dom inte där. Fast som tur är hade vi varit på massor av underbara ställen runt om i fyra veckor så vi var väldigt nöjda med det. Ha det så gott kram Jessica

Anonym sa...

Hej vilken undebar sida du har!! Tänk när man blivit så duktig på att blogga... läser och njuter!
Under toscanas sol ligger högt min top tio lista över de bästa filmerna :))Kika gäran in på vår sida: dufva-antikt.com