onsdag 4 mars 2009

fläktmotor


foto: marie clare maison

installation

när bygget begav sig = mardröm

Klart! - vårt kök och fläkt från ilve - ni har sett den innan.
Blev inspirerad av den översta bilden, lite coolt och annorlunda när själva trumman till fläkten inte går rakt upp. Stilfullt. Hittade lite byggbilder från när vårt kök tog form, och när fläkten installerades (känns så långt bort när man ser dessa bilder). Vi har själva fläktmotorn istallerad på vinden och kan varmt rekommenderas. Dessa fläktar är det riktigt drag i och de låter. Så tips: om det går, installera motorn på vinden (krävs en speciell motor). Sådär ett år senare är våran nu inkopplad och blåser för fullt. Hoppas ni alla får en skön kväll! xx

12 kommentarer:

Wonderful sa...

Ert kök är helt underbart!
Som en dröm!

Tulipa sa...

Väldigt snyggt!
Er spis går ju inte av för hackor heller...!!!!

Anonym sa...

Men gud så smart med motorn på vinden. Hade jag ingen aning om att man kunde göra så? Vår spis/fläkt var redan i huset när vi köpte det,och många gånger har vi sagt, gud vad det dånar när man kör den på högsta....Synd att dom som satte in fläkten inte var lika smarta som ni.Ha det mysig i ert otroligt fina kök.

Sofia

Adriana sa...

Här i Brasilien som vi kallar huven ... Jag har i mitt hus är kärlek ...
Kisses och god natt

Anci sa...

Hej !

Ja, vilket fint kök ni har ! Det ser så inbjudande ut att försöka få ihop en god middag i:

Kram

Anonym sa...

Brr. nä tycker inte om när röret till fläkten syns. Så skulle det se ut här i dagsläget om vi skulle sätta in fläkt och jag söker febrilt efter lösningar som fungerar och snyggt i så fall täcker rörskrället eftersom spisen står en bit i från ventilen.

Skulle gärna ha det så som ni har det. Inget a la fabrikslokal där inte, snyggt!

Mvh Annelie från Värmland.

Anonym sa...

Härligt kök har ni. Tack Dreamhouse Camilla för all inspiration du bidragit med under tiden ni byggt och nu efter att ni flyttat in. Har följt med ert byggande under åren i takt med att vi oxå byggt vårt drömhus. :-)

Eikkala sa...

Vad underbart kök.. Spisen är också ljuvlig. Kram sari

ColonialEast sa...

Vår fläkt och dragningen och motorn är ett stort problem som vi inte har löst riktigt. Tänkte liksom inte riktigt på att trumman måste gå genom vardagsrummet på övervåningen när vår vind försvann i och med påbyggnaden. Tack för tipset du visar!
Kram, Petra

PS. Trappan - ångest - har inte hunnit ta tag i det men det är på G. Tack igen för tipset, kommer höra av mig till honom igen snart ....

Aratorps Lena sa...

När vi byggde vårt kök för ca tio år sedan sa vår snickare att ju färre krökar på fläktröret desto bättre... Vi ledde vår pipa till en befintlig skorsten. Vi bor i ett hundra år gammalt gårdshus till en förläggaregård som min svärfar ägde. Trevligt att renovera i gammal stil, Kvänum passade bäst. I mitt nästa kök ska jag ha "din" spis. Är den så bra som den ser ut?
Kram Lena

Bänkskivor sa...

Är det svarta stenskivor som ligger på var sida om spisen?

DREAMHOUSE sa...

japp det är svarta granitskivor, 20 cm istället för 30 cm. xx