måla hus - snart klart..



Såhär såg det ut för några veckor sedan... Nu är ställningen nertagen och lite smådutt återstår. Vädret har som sagt hindrat oss att slutföra det sista, men det är helt ok. Måste säga att det gått grymt smidigt att måla huset själva. Men hjälp såklart från snälla familj och vänner. Tusen tusen tack. Men huvudsak har vi ju slitit själva och visst, det är ett 'hästjobb' att måla ett hus. Men himla avslappnande, mediativt och rogivande.. om ni förstår vad jag menar. Bra 'träning' oxå..haha. Jag har fått mejl och frågor om färgnummer och lovar att skriva ut det, även på den blå. Valet föll på jotuns - demidekk optimal, främst för att vi hittade en kulör som vi gillade. Ni hade ju oxå mkt gott att säga om just demidekken. Vi har ju gjort ett ordentligt grundjobb och det är väl oxå det som är det viktigaste vad jag förstått, oavset vilket märke man än väljer. Men sen är det ju alltid bra att få ta del av andras erfarenheter.
Visst har gräset tagit sig fint! går och toppdressar, rensar och sår... Har varit ett av sommarens mission. Är nöjd. Natti

Kommentarer

charmaine sa…
you have a very beautiful blog. i love your post. seems like your building a house, best wishes on your progress.

charmaine
Hej!
Så kul att få se bilder från huset, tycker jag :)
Det ser väldigt fint ut och gräset är jättefint! Bra jobbat :)
kram!
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hejsan!
Måste kännas sååå najs att nästan ha målat klart...:o) Känns positivt för mej med som har allt målarjobb framför mej att du inte enbart tyckt att det varit pest.
Fin gräsmatta med, det har du(ni) gjort bra!
Såg ditt svar angående blandaren till badkaret och jag skulle bli jätteglad om du kunde ta en bild. Så har jag lite mer kött på benen när jag ska försöka övertala rörmokaren ;o) Kram Petronella
me and alice sa…
Erat hus är verkligen som en dröm!
kram o go´natt/ Susanne
Så flott huset deres blir!! Det ser så vakkert og idyllisk ut der det står nymalt og hvitt i alt det grønne!

Godt jobben er unnagjort:) Det er en tung jobb å male hus! Jeg var støl i alle muuuulige muskler etter å ha vært akrobat med malekosten hele forrige sommer;) Tung jobb, men verdt det når resultatet ble bra!

Ha en fin søndag!
Klem Anette
Anonym sa…
digger huset ditt,bloggen din og bildene du viser!:) hvordan er planløsningen på huset deres? har dere stue og kjøkken oppe eller nede?
Anonym sa…
Jag har själv såväl skrapat och målat ett hus jag bodde i, så jag vet vilket hästjobb det är! Ont i armarna på kvällen, men åh, vad nöjd man känner sig! :-)

Det blir underbart fint med det vita.
Anna sa…
Ja, huset i sig själv är ju så otroligt vackert. Det kommer ju bli svårt att misslyckas!

Trevlig söndag på dig!
elisabeth sa…
Oj, oj, oj så flinke dere er!!!! Kjempefint, og huset var så flott fra den vinkelen:))
Også har du fått gress/plen...fantastisk:)
Lykke til videre;)
Det blir verkligen toppenbra! Färgen sätter pricken över i och det är härligt med ett hus som ser "färdigt" ut.
Jag själv är så nöjd med att vi fick upp de första målade detaljerna på vårt blivande hus igår. Man får lov att glädja sig åt varje litet steg!
Kram Anna
Så fint huset blir, din blogg är vekrligen en sann källa för inspiration! Vi ska också sätta igång och måla nu så alla tips emottages tacksamt! ;) Ha en fortsatt skön söndag, hälsningar från Karlsebakken
Jessica sa…
Hej

Ert hus är såå vackert och jag hoppas du visar fler bilder på ert vackra hus, både utvändigt och invändigt!

Mvh Jessica
Millie sa…
I haven't visited for a litle while & I'm delighted to see the progress of your beautiful home!
Millie ^_^

Populära inlägg