tisdag 19 augusti 2008

äppel-dax


godsak från leila bakar

Nu är det hög tid att ta tag i alla äpplen som vi har i trädgården. Sju fantastiska gamla äppelträd stoltserar i vår lilla äppellund. I år är de fullproppade med frukt som vi måste börja att ta hand om. Vissa sorter behöver tack och lov lite mer tid på sig. Passande nog så är hyllorna nu uppe i skafferiet (bilder kommer), så här ska det saftas och syltas! Försöker få lite hyfs på min kropp, så just nu blir det tyvärr ingen äppelpaj här hemma. Men man kan ju skära upp i klyftor och frysa in, bara att ta fram och baka eller göra kräm. Idag har allt gått fel känns det som, klippte gräset i en timme för att avreagera mig, lite bättre därefter. Blir en tidig kväll. Natti.

5 kommentarer:

Proforma sa...

Oj, har ni så mycket äpplen! Det blir många äpplepajer då, det som är sååå gott! Jag brukar också frysa in i bitar och ta fram vid behov. Dom håller sig jättebra i frysen och det är så enkelt när man vill göra paj.

s.m.i.l.e sa...

Har precis bloggat om världens godaste äppelkaka. Du hittar den på min blogg. Du måste bara testa, den är ljuvlig! Och enkel att göra. Resten av äpplena kan du göra något nyttigare av.

Frida aka. Husmusen sa...

Oj så mycket äpplen! Fina bilder.

sophcoeur sa...

Miam...miam...ce gâteau a l'air trés appétissant !!

C´est la vie sa...

Åh vad fint med äppellund! Vi har oxå rätt många äppelträd men har ingen koll på när de är mogna. Inte bott här så länge. FÖrra året var det dåligt med äpplen men i år är grenarna tunga.
Vad bra tips att jag kan frysa in! Hur kan man annars göra om man vill förvara dem en tid - eller blir de dåliga då kanske....
Kram Lina