äppel-dax
Nu är det hög tid att ta tag i alla äpplen som vi har i trädgården. Sju fantastiska gamla äppelträd stoltserar i vår lilla äppellund. I år är de fullproppade med frukt som vi måste börja att ta hand om. Vissa sorter behöver tack och lov lite mer tid på sig. Passande nog så är hyllorna nu uppe i skafferiet (bilder kommer), så här ska det saftas och syltas! Försöker få lite hyfs på min kropp, så just nu blir det tyvärr ingen äppelpaj här hemma. Men man kan ju skära upp i klyftor och frysa in, bara att ta fram och baka eller göra kräm. Idag har allt gått fel känns det som, klippte gräset i en timme för att avreagera mig, lite bättre därefter. Blir en tidig kväll. Natti.
Kommentarer
Vad bra tips att jag kan frysa in! Hur kan man annars göra om man vill förvara dem en tid - eller blir de dåliga då kanske....
Kram Lina