fredag 11 juli 2008

måla hus - ställning


Högt ere, här är ställningen på plats och målningen igång. Den vita nyansen ni ser är enbart skyddsfärg. Nu har sidan tvättats, borstats och skjölts. Och snart är det helt grundmålat. På baksidan behövs enbart stegar och för resterande fasadsidor behövs rullställning. Här får vi målarhjälp.

Del av vår trädgård. Här är slänten ner mot äppelträden och de stora ekarna. Bilden är tagen från huset så man ser knappt vägen där nere. Väl skyddat mot insyn av all grönska. Slänten uppkom då vi byggde huset, under ligger massa sprängsten som vi fyllt på med fyllnad- och jordmassor. Vi har sått ängsgräs och ängsblommor, under semestern ska vi anlägga en 'naturlig' trappa/stig ner här. På sikt vill jag stenlägga plattor framför ekarna och ha en gammal sittgrupp i järn. Ska hålla utkik på auktioner i sommar. Idag är det sista dagen innan semestern!

9 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Vad fint det ser ut i trädgården! Kan bli jätte mysigt!
Vad skönt med sista arbetsdagen!!
Kram!

Nr. 5 sa...

Ser ut som begynnelsen på en flott hage dere kommer til å få :) Og greit å få litt malehjelp, kunne holdt på til langt uti neste år om man skulle gjort alt det selv :)

Lykke til, og god siste dag før sommer :)

Klem fra nr. 5

EloDelo sa...

Vilket fantastiskt hus ni har! Jag blir otroligt inspirerad av alla fina bilder.

Hallakulle bygger bo sa...

Härlig trädgård. Jag gillar "naturliga" trädgårdar. Trevlig semester!

Anonym sa...

Ha en riktigt, riktigt skön semester! Börjar själv 5 låånga veckor nu... Äntligen blir det inflyttning i vårt "Dreamhouse" så här blir det inga lata dagar, men roliga!! Lycka till med målningen,det blir säkert jättefint! Med bra musik i öronen och gofika dåochdå plus en god middag på kvällen att se fram emot, kan göra slitgörat lite lättare... Allt gott, Marie

Lösvirkesbyggarna sa...

Vad roligt att se att det blev så fint med ängsgräs och ängsblommor. Vi har själva planer på att ha lite ängsmark eftersom vi har en allt för stor tomt att fylla upp med rabatter som behöver rensas :)

Med vänliga hälsningar Anna

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Vad roligt att få se en "målarbild"! Ser ut att kunna bli ett mysigt ställe för en utemöbel där i slänten! Kram Petronella

ColonialEast sa...

Oh no - när ni (ganska) nyss fått bort byggnadsställningen så måste den upp igen .... puh. Men det blir fint när det blir klart! Hoppas att du får en riktigt härlig semester nu när du längtat så efter den. Kram!

Besta sa...

For et fabtastisk flott hus dere har !!!
Nydelig....Blir helt stum her jeg sitter og er innom rom for rom...
En like fantastisk blogg og jeg kommer snart tilbake :))

Sommerhilsen