söndag 6 juli 2008

måla hus - husvask


hus-vask från jotun, pump och borste

Japp nu börjar vi! Vi hade först tänkt att leja ut målningen men det har gått alldeles för mkt pengar så vi börjar, sen kör vi så länge vi orkar. Huset skall grundmålas 1 ggr och därefter målas 2 ggr. Våra nära och kära lär komma ut i omgångar och hjälpa till hoppas vi...hehe. Det visar sig att det inte bara är att sätta igång att måla huset. Då det nu stått ute i 10 mån med enbart skyddsfärg så är det bara att börja borsta och tvätta huset först. Jag dör. Men men... Vi använder oss av Jotuns husvask som man späder med vatten, sprutar på med hjälp av en pump, låter verkar 3-5 min, borsta och sen spruta med vatten. Igår avklarade jag räcket till staketet och niklas med hjälp av sin pappa har byggt ställningar på den här kortsidan. Nu ska jag göra lite kaffe och sen tänkte jag börja grundmåla räcket för första gången.

Trädgårdsboden växer fram, nu med panel och takpapp. Ställning och målning kom ivägen men den ska självklart färdigställas. Mer uppdatering kommer snart.

12 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Hj!
Åh så vackert huset ser ut! det kommer att bli ännu finare när det är målat :) Ska bli så kul att få se resultatet.
Ha en bra dag!
Kram.

Anonym sa...

Hej!
Alltså, ert hus är så vackert! Det är så läckert! Och det skall bli oerhört spännande att se hur det blir med färg på sig!
Kämpa på med målningen - inte så arbetsamt att måla de stora ytorna, men när man kommer till det småttiga, då är det lite kämpigt, men det blir ju så fint!
Lycka till önskar
Aggie

- hon utan egen blogg och som därför står som anonym.......

Geisslein sa...

Hi! I´ve found your blog last night by a fluke...you have very inspiring pictures here!
have a nice day
sunny greetings from germany
geisslein
http://creative-geisslein.blogspot.com/

All Things Blue sa...

Jeres hus ser bare så dejligt ud! Men sikke et arbejde at male det. Godt I er flere og kan få hjælp. God arbejdslyst!

Anonym sa...

Ja,fy vad trist det är att måla hus...Men vad superfint ert hus kommer att bli!!! Besöker din fantastiska blogg flera gånger i veckan för jag blir så inspirerad! Följer med spänning arbetet med ert hus..! Ha en fortsatt skön sommar! MVH Maria

Nr. 5 sa...

Oj, litt av en jobb dere har foran dere. Men bare man får begynt, så går tiden ganske fort :)
Lykke til iallefall, og det blir gøy å se det ferdige resultatet :)

Klem fra nr. 5

Anonym sa...

hej!
hur mycket betalt/sponsrad blir du av jotun för att lägga upp bilder på deras produkter och länka till deras hemsida?

ColonialEast sa...

Hej! Vilket jobb ni har framför er med tvätt och målning av hus! Men det kommer bli så fint när det är klart. Det värsta är underarbetet. När väl färgen kommer på så är det mycket roligare. Gäller att stå ut ... Lycka till!! Ska bli så spännande att se hur det blir när det blir klart!

Mamma Mia sa...

Jag som trodde att det "bara" var att måla. Hade ingen aning om att det ska borstas och tvättas också. Tur att jag följer byggbloggar och lär mig... Nåja, när väl målningen sätter igång så blir det nog jättekul ändå, för då ser ni huset i sin rätta uppenbarelse. Det kommer bli så fint!! Kämpa på!

Iris sa...

Det ser verkligen ut att vara ett ganska stort projekt att måla allt det där, men tänk så skönt när du drar det sista penseldraget :)

Det ska bli riktigt spännande att se uppdateringar på ert vackra hem!

ha det bra!

Dreamhouse sa...

tack snälla för hurrarop! det kan behövas vill jag lova...
Ja tänk om man fick betalt för att måla! natti alla

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Ser väldigt fint ut! Vilken nyans? Fast det kanske ni nämnt förr...

Susanne