Pooltak, Utedusch och Liner


Poolbygget - det går framåt, och alla planer likaså..

Vi väntar på Pool Johan som ska komma och svetsa linern, dvs det som är som mosaik. Pga vårt klimat i Sverige rekommenderar man inte riktigt mosaik, då det lätt spricker och går sönder. Så man svetsar en liner, inkl så klär han trappan som vi byggt själva.

Val av liner, dvs färg på poolen, blev en snygg grå mosaik, grått och svart är just nu mkt i ropet och blir väldigt snyggt. Vi känner att en lysande blå pool inte passade oss, en grå ger ett elegant turkost sken och vi tror att det kommer bli superfint mot berget vi har.. 

Tips - Tänk på att när ni placerar belysningen i poolen, gör det från huset, så att ni inte blir blända när ni sitter inne och blickar ut över den upplysta poolen.

Pooltak eller täckning då. Vi valde ett pooltak, det förlänger säsongen då det behåller värmen bättre, blir lite växthuseffekt. Dessutom lätt att bara dra över när man lämnar poolen obevakad, samt att man faktiskt också kan njuta av det vackra upplysta skenet om kvällen. Lite dyrare alternativ men tror man har igen det, dessutom slipper man skräp som fastnar annars.

Allt ska ju dessutom kopplas, dvs sandfilter, värmepump, elen osv. Under tiden byggs som sagt soldäcket, och i den ska skenorna löpa till pooltaket, därför känns det viktigt att det blir klart så fort som möjligt. Så kan vi be till vädergudarna om en varm solig helg!

Så har vi börjat kika på uteduschen, den kommer nog placeras vid det lilla poolhuset, och det skulle ju vara skönt att kunna även ha lite varmvatten i den.. Yes, mycket att tänka på. 

Nu racar vi på med lite jobb, sen tar vi helg!

Fin fredag! kram camxx

Kommentarer

Populära inlägg