söndag 24 april 2016

tak över terassen - kontra markis


 bildkälla: 1- sköna hem 2 -Fason blog 3- sköna hem


För och emot.
 
Vi ska ju bygga ut på kortsidan, där den blivande matsalen kommer bli. Nu har vi en ca 7 meter lång markis över vår uteplats, under den har vi i princip bott på sommaren. Solen ligger på hela dagen och utan markisen går det inte att vara där, har blivit som ett stort extra rum där vi har ett långt bord med många sittplatser. 

Nu kommer som sagt halva den delen att bli matsal, och frågan är... ska vi köpa en mindre markis och ha kvar samma känsla, dvs matbordet under markisen, dra in den när man inte sitter där. Alt att vi bygger ett tak.. såhär resonerar vi.

Fördelar: Man slipper kånka in dynor, mattor, kuddar. lyktor etc, man kan verkligen inreda ute, samt låta det stå kvar.. Det tak vi har på framtsidan där vi har hänggungan, och våra två korgstolar.. där tillbringar vi väldans mkt tid. Frukost lite skyddat i skuggan under taket, mys i hänggungan när sommarregnet strilar... Och nu tänker vi, kanske vore det toppen att ha samma känsla även på kortsidan, vid matplatsen och poolen...slippa släpa ut och in alla grejer..

Nackdel: Är så rädd att det blir mörk inne i huset, för taket tar ju ljus...och taket är där hela tiden, och går inte att dra in...hmmm......

Idag söndag, och jag lagar pannkisar till tjejerna och Signe som är här och leker. Min käre man bygger såklart pool, snart är trappan klar.. Stora sessan har ju opererat bort halsmandlar och polyper, hon har fortfarande feber och hoppas den försvinner snart..

Fin söndag!
 kram camxx3 kommentarer:

KUNIs little white castle sa...

Wow, how beautiful

Anonym sa...

Hej Camilla! Jag följer ditt poolbygge med stort intresse, för vi går själva i pooltankar och jag suger i mig all inspiration jag kan :-) Blev himla glad att se vår veranda som inspiration till dina tankar också och resten av bilderna från vår överbyggda porch hittar du här: https://fasonblog.wordpress.com/2014/07/12/porch-slutresultatet/

Vi har aldrig ångrat beslutet att bygga tak. Det ger skugga hela sommaren och då blir det såklart lite mer dämpat ljus inne, vilket uppskattas då vi har lyckats sänka inomhustemperaturen rejält tack vare taket. Under hösten och vintern spelar det ingen roll att det är lite mörkare inne då ljustimmarna är få och man sitter ändå inne och kurar.

Vi fick helt klart ett "extra rum" i huset tack vare taket. Vi är där heeela tiden på sommaren. Funderar på att mura upp en öppen spis mellan dubbeldörrarna också - då är det komplett :-)

Kram Lina

dreamhouse sa...

Åh Lina tacka snälla för återkoppling, och så roligt att det var just din fina bild jag fann!!

Roligt att även höra din feedback, det lutar faktiskt åt tak, då det heller inte är en jättestor del.. men det är klart, man är alltid oroligt då jag älskar ljuset som våra stora fönster tar in..

Ska kika in på fler bilder! Tack snälla och kramkram