torsdag 13 februari 2014

Nya bostadregler - bygg ut 25 kvm!

Bild från Country Living

Nya byggregler på g..

Har vi tur kan det bli tillåtet att bygga ett 25 kvm stort bostadshus, som även kan användas som permanentbostad, utan att behöva söka bygglov! Det kommer också att bli tillåtet att bygga ut sitt hus med 15 kvm, också det utan bygglov. Inreda en bostad i ett enbostadhus och bygga till två takkupor. Detta är den nya remissen ”Nya åtgärder som kan genomföras utan krav på bygglov” som nu har överlämnats till Lagrådet. Har vi tur gäller reglerna redan från den 2 juli nu i år.

– Det här är en viktig reform för mängder av villa- och sommarstugeägare, och något som de kommer att få nytta av redan nu till sommaren. Förslagen innebär väsentliga lättnader för den enskilde att kunna uppföra ett till litet hus på tomten, bygga ut sitt hus eller inreda en till bostad, till exempel till ett tonårsbarn, utan att behöva söka bygglov, säger bostadsminister Stefan Attefall. Läs gärna mer här.

Åååh nu börjar det klia i fingrarna, vårt gästhus vi vill få till, kanske en glasveranda på baksidan, inreda vår vind.?! Tror det är helt rätt väg att gå för att underlätta för oss alla, och slippa hela processen. . Fortfarande gäller 4 meter från tomtgräns. 

Vad vill ni bygga ut? Kommer ni  bygga ut?

Fortsatt fin dag, nu ska jag iväg på kundbesök♥

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Detta är ju toppen då det är både dyrt och krångligt med bygglov. Vi hade gärna byggt en modern farstukvist, tyvärr är det på den sidan av huset kortare än 4m till tomtgräns...
Med vänlig hälsning, Katarina

dreamhouse sa...

katarina: ja eller hur?! hur bra som helst.. där kanske du kan kolla med närliggande granne, ofta är det inga problem;) Lycka till! kram camxx