inflyttning


Underbar säng från zandvoort.se
Ni anar inte vad vi längtar... att bara få göra ingenting..bara få sova och sova.. Jag är helt slut. Vår snickare jobbar fortfarande själv (galet) . Slutbesiktningen var i måndags och de tog lite över två timmar.En besiktningsman går igenom hela huset, rycker i dörrar och fönster, kollar funktion, att allt är gjort på ett korrekt sätt etc. Han var nogrann och bra. Sa till om alltifrån att våra tapeterer i hallen (som jag skrivit om tidigare) ej är helt mönsterpassade, tegelpannorna på taket måste fästas, att silikonfogen i duschen inte var rak, skadade kakelplattor osv, samt anmärkningar givetvis på allt som inte var klart. Vi slet som djur inför besiktningen för att hjälpa till så att det blev klart så mkt som möjligt. Sedan i måndags har vår snickare jobbat med att åtgärda felen samt fortsätta att sätta klart alla lister. Han är som bekant allt annat än snabb. Trots att han vet att vi står och stampar och måste flytta in så lägger han en dag på utvändigt arbete??!! Det är ju sånt han kan pyssla med när vi väl är inne... Galen blir jag. Well well. Nu är alla golv målade 3 ggr på övervåningen. På fre och lör kommer de och kalkar vår öppna spis och på söndag har vi sagt att vår snickare ska vara ute ur huset. På måndag ska vår kamin installeras på övervåningen och därefter så kommer han som skall luta/olja våra golv på nedervåningen. Så - går allt som det ska (hmmm) så hoppas vi kunna vara inne i huset nästa fredag! den 15 februari. Ca 2 månader senare än beräknat, och jag som trodde att jag kunde piska. Ha en fortsatt skön vecka alla fina. Ni lyfter mig.

Kommentarer

Anonym sa…
Ack så trist med förseningar, men nu är ni riktigt nära! Heja nu på sluttampen. Snart sitter Ni där - utan snickare :-)
Jag håller alla tummar som går, för att det ska löpa på som det ska med det sista nu!
När ni själva och allt annat är på plats får ni se till att njuta riktigt ordentligt - och vila ut! Vilken resa ni haft. Glöm inte bort varandra mitt i allt nu!
Anonym sa…
Oj nu är det inte långt kvar :) Förstår om ni är trötta på läget, men snart kan ni pusta ut... Då kan ni stolt sitta och njuta av ert hus och allt arbete ni lagt ner.
Anonym sa…
Gaaaah, vad härligt att få komma in. Och JO, jag förstår precis hur du längtar. Jag längtar nämligen lika mycket, fast vi inte kommer att kunna flytta in förrän till sommaren.
Ert hus blir helt underbart, bara att gratulera!
Anonym sa…
Grattis till ert underbara hus! Jag är verkligen avundsjuk. Jag gör så gott jag kan med våra 80 kvm, hihi. Följer med glädje ert fortsatta arbete. Tack för att du alltid bjuder på underbara bilder.
Kram Lena
Anonym sa…
Nu är ni nära, hoppas snickaren skyndar på så det inte drar ut på fler dagar!
Pernilla sa…
Du C, om du inte hade kunnat piska så hade ni kanske inte ens kommit in förrän i sommar... Det är nog tack vare att du har legat i som ni nu kommer in. ÅH VAD NI SKA HA DET UNDERBART när det väl blir dags!!! Ta dit en stor säng och bara var hela första helgen!!! Champagne, jordgubbar och en säng. ;)
Annika sa…
Nu är det nära; det är ni så värda! Jag håller tummarna för att allt går smidigt i fortsättningen, så att ni kan flytta in och börja njuta av ert vackra hus!
Anonym sa…
Håller också alla tummar som finns!
Efter den resan ni har haft så är ni väl värda att få njuta av ert nya fina hus. Det är så kul att följa utvecklingen och så spännande att få se det färdiga resultatet.
Som sagt; njut och ta vara på er!
Lena P/Götet
Miss Marie sa…
jag måste börja med att säga att det var en riktigt fin säng! jag har en väldig svaghet för himmelsängar, fast jag gillar inte så mycket tyg runt omkring, så det här tycker jag de har gjort riktigt vackert!

hoppas verkligen att allt går vägen och ni får flytta in snart, jag håller alla tummarna!
Anonym sa…
finaste bilden, ser så mysigt och vackert ut.
Anonym sa…
Känner så igen mig i det du skriver, minns hur det var, man bara längtade galet efter att få ta det lugnt, sova och bara vara på ett och samma ställe utan att behöva fara och flyga precis varenda kväll.

Tyvärr tycker jag det tagit rätt lång tid att verkligen varva ner, men det är ju inte konstigt efter att ha genomfört ett helt husprojekt.

Vi har ännu en del på utsidan som inte är riktigt klart, och det ligger oxå på. Jag är sån att jag inte riktigt kan släppa taget innan allt är klart. Fast ibland undrar man ju om det nånsin blir riktigt klart, alltid har man nån projekt på gång ;)

Ha en skön helg!
kram/ruffa
Å, vännen... jag tycker så himla synd om er som drabbats av en sånt pucko till snickare! Förstår att ni är både arga och besvikna...

MEN, en sak är säker: Det kommer bli det finaste av hus när allt är klart och ni väl är på plats! Det är jag HELT övertygad om!!!

Största av kramar till dig!!!
Willewira sa…
Jag förstår att ni är frustrerade - två månader sent!!!

Det är synd att en del hantverkare är som de för de drar ner de som verkligen sköter sig.

Det gäller att man som beställare skyddar sig med avtal, har vi förstått. Ett par vänner till oss gjorde en tillbyggnad för 5 år sedan och det är finns det som inte är klart än. Dock små grejer, men ändå.

Jag önskar er all lycka denna vecka som är kvar och hoppas att ni får vakna upp nästa lördag i ert nya hem!

Ha det gott!
Kram Willewira
Mia sa…
stackars människa, 2 månader för sent! Men den som väntar på något gott eller hur...

Populära inlägg