Blossa 2016 - kråkbär





Traditionsenligt följer jag alltid årets smak av Blossa glögg.. Ja de har ju lyckats, för undrar alltid lite vilken smak, vilken design.. och hur den ska smaka..

Året smak är Kråkbär.. kan inte direkt förknippa smaken, då jag nog aldrig ätit kråkbär.  

Såhär skriver de.

– Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framförallt funnits en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet, berättar Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa. Till BLOSSA16 passar rökt kött och stuvade kantareller som tillsammans lyfter den lätt rökiga och spännande smaken av skog i glöggen. 

Personligen förknippar jag inte glögg med kantareller och rökt kött, men tja.. man kanske får tänka om.
Skål och fin helg! kram camxx

Kommentarer

Populära inlägg