poolhuset


alla bilder från pinterset. Bild 3 från walles och walles sköna hem, bild 4 från dreams and coffe.


Som alltid kör jag djupdykning i inspirationsflödet när vi ska göra någonting. Sen samlar jag oftast ihop det bästa av det vi gillar, så gör vi det till vårt eget... Nu är det vårt lilla gästhus aka poolhus. 

Det kommer vara en sk Friggebod i storleken, dvs högst 15 kvm, där går gränsen vad man får bygga utan bygglov. Så det är inget stort flådigt poolhus vi talar om, där en poolskötare ala Desperate Housewive ska husera..haha.. 

Nej men vi vill ändå att det ska vara ett snyggt litet hus som ska smälta in där i gläntan vid eken.. Först hade vi tänkt att det skulle se ut som ett större format av lekstugan, och ett mindre av vårt hus. Men nu lutar det mer åt vita stora fönsterpartier, altandörrar, som vätter utåt. Fasaden i cederträ, liksom bilden ovan, och ett tak i skiffer. Sen skall det vara ett litet tak där två korgstolar får plats. Ser framför mig att våra vänner kryper upp där under taket efter ett härligt dopp i poolen.

Vi börjar med det utvändiga, sen kommer det allra roligast, att planera insidan och inreda..
Det kommer i princip bara rymmas en stor säng, och lite förvaring..som vårt härbre på landet. Så inget större än så egentligen. Det ska även få plats med ett litet förråd för dynor och sånt. 

Snart får ni se vad vi valde invändigt i poolen, och planering av utedusch... solbäddar oooh my.. vi har att göra...

Nu har vi fredag! Jag ska snart iväg på en inredningskonsultation och tjejerna ska till badhuset.. och sen väntar datenight med min käre man.

Fin helg till er!
kram camKommentarer

Anonym sa…
Hej!
Attefallshus är väl också bygglovs fria? Eller det kanske beror på kommun(?) I vilket fall så är det kul att följa detta projekt =)
Kram Kram Pernilla
dreamhouse sa…
Atterfallshus är ju 25 kvm, men det behövs dock bygganmälan, ritningar osv.. samt att det kostar ju pengar. En friggebod kan man smälla upp hur man vill. Men det kanske är olika beroende på kommun?! Kul att du följer och hänger med, haha.. oh my. kramkram camxx

Populära inlägg