måla hus - fortsättning


Kortsidan här är nu grundad och idag är den nästan klar med det första 'riktiga' lagret. Här ska vi även bygga en trappa upp mot berget och elskåpet skall byggas in på sikt i en lite trälåda.

Snygg färg...right. Ser ut som träfärgat i ett visst ljus, och typ aprikos i ett annat. Staketet har fått sin rätta färg idag. Japp det här är som sagt grundfärg (märk väl, ej den riktiga nyansen) som är oljebaserad. Taket skall få en helt annan färg än resten av huset, vilken får ni se väldans snart..

Här har vi lagt latexfog i springorna på staketet så det blir vattenavvisande vid regn, och framförallt snön som gärna lägger sig i kryssen. Korrektur: latexfogen är inte vattenavvisande i sig, men tätar och förhindrar att vattnet tränger ner i springorna. Men man målar på som vanligt sen. Tips från måleributiken när man har sådana räcken.

grundmålat räcke.
Idag har vi målat för fullt. Snälla mamma har varit till stor hjälp då en extra hand gör skillnad. Efter lite grill och lite rosé ligger vi nu alla däckade. Imorgon fortsätter vi och hoppas på uppehåll. Nattinatti

Kommentarer

Anonym sa…
Duktiga ni!!
Ska bli så skoj att se det klara resultatet!

MVh
Sofia
ColonialEast sa…
Puh vilket jobb! Men ni kommer att bli så nöjda när det är klart. Ska bli spännande att se taket!
Ludvigsdal sa…
gud vilket jobb på semestern men det blir ju supersnygt som allting annat. Mvh Anette
Anonym sa…
Visst är den aprikos/orangea grundfärgen hemsk!? :-)

Vårt hus var en hemsk orange färg när vi köpte det och vi såg verkligen fram emot att utbyggnaderna iaf skulle börja få vit färg när vi skulle börja grunda. Döm om vår förvåning när grundfärgen hade nästan samma hemska orangea färg!

Nu är hela huset iaf vitt, så det är värt allt arbete!

Lycka till med resten av måleriet!
Oj vilket jobb alltså! men det kommer säkert att bli jättefint!
Kram.
Handplockat sa…
himmel vad ni jobbar på...
håller tummarna att det flyter på =)
"M" sa…
Åh så fint det blir! Gillar din blogg skarpt, får mycket inspiration från den och du har en stilsäker touch på allt. Därför ger jag dig ett pris på min blogg!
Lycka till med bygget!/M
Brunkullan sa…
Det kommer bli kanonfint! Grndfärgen är alltså aprikos..?! Varför?
Fast det är väl smart för det är ju lite knepigt att måla ett hus vitt när även grundfärgen är vit..var har man redan målat liksom..hihi..och lite roligare att måla den rätta färgen och se skillnaden från grunden förståss!:-)

Susanne
Anonym sa…
Hej

Kul att ni kommit så långt så ni har börjat med målningen.

Liten undran... latexfog? Den är porös så vitt jag vet, och används endast i torra utrymmen, typ takvinklar i vardagsrum å sovrum.

Vattenavvisande fogmassa är däremot silikon. Silikon kan man tyvärr inte måla på.

men.... jag kan ju ha fel.

// Christel
dreamhouse sa…
christel: du har helt rätt! latexfog är inte vattenavvisande utan tätande. Används även i badrum etc. Så det är latexfog för att täta springorna, sen målar man utanpå.Vi fick tips från måleributiken om det. tack tack!

alla: tack för uppmuntran!! phuu behövs.. kraam
dreamhouse sa…
susanne: ja en väldans bra fråga! vet inte heller, men som du säger, man kanske skall se där man målat.. Kram!

Populära inlägg