tips österlen?


Snart är det dags för en semestertrip till ljuvliga österlen. Längtar. Har ni några tips på små butiker, loppisar eller annat skoj vi inte får missa? tacksam för allt! just nu lapar vi sol och plaskar runt i vår lilla nyinköpta minipool som står på altanen, underbart. xx

Kommentarer

Simplicity sa…
Hej!! Ja du måste till Olof Victors och köpa bröd. Ta en fika där och mysa. Kronovalls och äta stenungsbakad pizza. Vitemölla det ljuvliga badhotellet... Till A mouse in a house (bloggare och har en inredningsbutik). Simrishamn finns urban living outlet... Brantevik, kåseberga är pärlor. Det finns loppisar överallt på vägarna där... bara svänga inom :) Country style.. tror jag oxå finns i krokarna där. Sedan finns ju Designcenter 1021. Myyyyycket fina saker... och bra prisor på underbara solblekta kelim mattor... Hoppas ni får en trevlig vistelse och ska ni inom Hbg, så är det bara att höra av sig på min mejl, för då ska jag ge dig mega bästa tipsen :)

Kram Jannice
dreamhouse sa…
tusen tack gulliga jannice!!
SamogSofie sa…
Hei; har ingen tips dessverre - men dette både så og hørtes fantastisk ut. Kan du ikke skrive litt mer om stedet ??
Vi leter etter feriested...
MVH Sissel
Unknown sa…
Åh, skall du till Österlen va mysigt, har dessvärre inga tips att ge dig men jag kommer snegla på de andra lämnade kommentarerna för jag är lite intresserad av ett besök där nere.

Salta hälsningar från Strömstad
Anonym sa…
Hej!
Så härligt för er! Ni kommer få en toppen vistelse!
Här kommer några tips från mig;
Inredningsbutiken Country Corner i Ingelstorp, nära trevliga caféet Olov Victor som är en pärla. Men kom gärna tidigt på dagen eller lite senare då det kan vara väl busy kring lunchtid. Karossgården (tror jag den heter, nära kyrkan)i Gladsax är en stor loppis och antikaffär. Jätte fina Lilla Gårdshuset är en stilfull butik strax utanför Kivik (se skylt intill vägkanten i norra delen av Kivik). Besök gärna Stora Mellby Skola, kul affär.

Himmelska pizzor intas i en äppellund på Fridens (se hemsida www.friden.nu), strax utanför Kivik. God mat i trevlig miljö finns hos två göteborgare, Karnelunds b&b och restaurang i lilla Gislöv strax innanför Skillinge. God lunch kan intas i hamnkrogen i Skillinge.
Missa inte Madelmanns charmiga ställe i Rörum. Gott fika att inta i växthuset. Köp med en påse tomater hem till middagen!

Fina bad vid Stenshuvuds nationalpark. Kanske en promenad upp till Stenshuvud också?! Sandhammaren är en upplevelse för ändlösa stränder. Besök vackra Haväng vid Ravlunda. Steppområde ovanför havet där himmel, hav och jord möts. Betande får och hästar går lösa. Nedanför kullarna väntar stränder.

Vackert också att vandra i Brösarps norra backar, längs med Verkeån. Färre folk än vid de södra delarna.

Trevlig resa!
Soliga hälsningar
Anna T i Skåne

Ps. Är ni intresserade av byggnadsvård finns det ett fint ställe strax utanför Rörum. Gorm byggnadsvård heter det.
Anonym sa…
Jag bor i Ystad och tackar Anna T för alla trevliga utflyktsmål på Österlen. Själv undviker jag Simrishamn med omnejd på somrarna. Älskar det däremot påvår samt tidig höst när äpplena mognar....
//Catrine
maria sa…
Ale Stenar eller ännu hellre Haväng, havet är som vackrast därifrån! Cafe annorlunda där man får äta hur mycket fika man vill och allt är gott...Himla outlet i Kivik längs väg 9 och Kiviks musteri såklart, deras äppelmust! Älskar Österlen :) Ha det så skönt på semestern!
Hej!

Karossgården är charmig att titta in på och Olof Viktors Café är ett måste. Branteviks fiskaffär är helt underbar att handla på och som sagt det finns härliga gårdsbutiker och loppisar överallt. Haven österlen i Gärsnäs är en härlig trädgårdsbutik.

Vill du ha med lite goda minnen till rekomenderar jag Österlenkryddor.

Hoppas ni får en fantastisk semester,
Mvh
Linda
Anonym sa…
Hej! Vad härligt att du ska besöka mina hemtrakter. Lite tips på vägen. Mellan Skillinge och Brantevik ligger Hylkegården inredning och anik affär samt även café. Annat kan vara om ni tycker om jazz då tycker jag ni ska besöka jazz under stjärnorna som olika artister om onsdagkvällar. Kiviks hamn ska ni också besöka och Buhres fisk, tyvärr var där brand i våras men tycker ni ska ta ett besök ändå. Ni kan snabbt och enkelt ta båten till bornholm och allinge från simrishamn, kan rekommenderas. Önskar ni köpa grönsaker och annat kör till orelunds frukt och grönt vid viks golfbana, helt underbart! Ha en skön semester!Med Vänlig Hälsning Jenny
Anonym sa…
Loppmarkander:
http://loppisar2003.homestead.com/
http://www.loppmarknader.se/index.php

Gröna ladan (loppis) på Österlenvägen (nära Löderups kyrka) kan vara värt ett besök, det ligger nära designcenter 1021 och Olof Victors. Om ni är i dom krokarna så får ni åka till Österlens Fisk och Rökeri på Hagestadborgsvägen (Kustvägen mellan Kåseberga och Skillinge finns skylt Hagestadborg)!! Världesns godaste varmrökta lax hittar ni där bl.a. På andra sidan kustvägen finns Backåkra naturreservat, åk ner till sjön och bada - superhärlig strand. I Ystad finns Urban Living outlet i temporära lokaler över sommaren. Där hittar du också affärden Boudoir på gågatan. Utanför Ystad i Stora Köpinge ligger: http://www.cancaninterior.com/


Ha en skön sommar!

Ps. Var kommer era gjutjärnsurnor/krukor ifrån?
sofie sa…
Skoj med lite Österlentips då vi med åker dit några gånger om sommaren. Vårt favoritställe när det gäller mat heter Börje Ohlssons skafferi och ligger på mysiga gågatan i Simrishamn, så god lunchbuffe med pajer, ostar, lufttorkad skinka osv!

Hoppas semesten blir underbar!
Singelsussi sa…
Åh du har ju fått så himla mycket bra tips redan. Absolut Stenshuvud för att det är så vackert där. Kör genom Brösarpsbackar. Och Hylkegården är kul att handla på. Kåseberga och Ale stenar är fint utflyktsmål. Ha en jätte fin resa! Kram
Anonym sa…
Hej igen,

här kommer fler tips och lite länkar. Det är blandat butiker och trevliga matställen.

Glemmingebro
lisagarden.se

Lövestad
www.spikenikistan.com

Skillinge
http://www.ostangard.nu/butik.html

Köpingebro (i närheten av CanCan som jag skrev om tidigare)
http://www.osterlenkryddor.se/

Borrby
http://www.borregarden.se
http://www.catrinegarden.se/news.php

Hammenhög
http://www.gunnarshog.se/ (bästa rapsoljan ever)
Frk Östergrens Café

Hannas
http://www.hannasgarden.se/

S. Mellby
http://www.friden.nu/

Skåne-Tranås
www.osterlenchoklad.se

Hammenhög-Simrishmamn (Gårdsmejeri med härliga ostar)
www.wilhelmsdal.se

Kåseberga
www.rodkillebacksgard.se
Kåsebergaodlingen (ligger utanför Kåseberga mot Valleberga, obesprutade grönsaker, egna paprikor mm)

Gärsnäs
http://www.havenosterlen.se/
Fru Sirlig sa…
Hej!

Du har redan fått så mycket fina tips ser jag. Vi var där förra sommaren, underbart vackert och behändigt att köra då avstånden är rätt korta.
http://sirligt.blogspot.com/search/label/semester
Här lite bilder från Österlenkryddor på mig och min lilla Maja.

Vi bodde nära stranden vid Stenshuvud och ett och annat besök på Café Annorlunda blev det ju då vi kämpat oss upp för den branta backen;)Där fick man äta obegränsat av kakbuffén, behöver jag säga att det var gott? Hihi

Önskar er en trevlig resa!

Kram Heléne
dreamhouse sa…
underbara ni! tusen miljoner tack för er tid och alla fantastiska tips! ni är guld värda. Bamsekramar och vi kanske ses!! xx
Elles blogg sa…
Har själv sommarhus här på Österlen och ska vara här hela juli. Skriver en del om orten på min blogg om du vill kolla. Annars är lite av det bästa:

Apotekarens Trädgård (Simrishamn)
Urban Living (Simrishamn)
Börje Ohlssons (För en god lunch i Simrishamn)
Stärkan kvalitetoutlet (Kivik)
Ystad (fantastisk liten shoppingstad)
Anders Wingård (glasatelje i Baskemölla)
Fantastiska stränder vid Knäbäckshusen (Rörum)
Borrbystrand (Borrby)
Finns även masor av fantastiska picknickplatser överallt!
Åk gärna kustvägen från Kivik till Skillinge genom alla fiskebyar!
Kåseberga med Ale Stenar och god mat...
Detta var bara lite av vad jag spontant kom på! Finns även loppisskyltar längs vägarna överallt tycker jag! Varje lördagmorgon är det loppis i centrala Simrishamn (Suckarnas gång)
Kram Eleonor
Anna LB sa…
Jag som just flyttat till Ystad (renoverar i hettan!!!) rekommenderar att ni både kikar i gudomliga lilla butiken, alldeles vid Ystad Saltsjöbads parkering, och att ni tar en matbit i fantastiska utomhusrestaurangen som "hör ihop" med butiken!

Där grillar ni den köttbit ni valt ut, sitter under segeldukarna och äter med havets dofter i näsan och musik i bakgrunden.
Två minuter från denna BBQ-restaurang har ni milslånga sandstranden i Ystad och härliga bad.

Man kan även åka "Speedcat" vid bryggan på strnden intill.

Lilla butiken i ett vackert orangeri har makalöst vackra ting, jag tror du skulle gilla!

Ha det mysigt!

Populära inlägg