tisdag 20 februari 2007

everything happen for a reason

Efter månader av lägenhetsvisningar och budgivningar som efter en tid övergick till husletande, började vi till slut att titta på tomter. Juni 2006 fann vi, vad vi trodde då, vår drömtomt på Värmdö. Vi klev ur bilen och fann lugnet, vi ville inte åka därifrån.

Rätt snart framkom det att en lång konflikt pågått mellan säljaren och de närliggande grannarna. De ville allt annat än att ha ett hus på den avstyckade obebyggda tomten. Processen hade pågåt i flera år och varit uppe i både länsrätten och tingsrätten. Trots nya ritningar och förhandsbesked vägrade grannarna att ge med sig.

I oktober hävde vi köpet och galet nog fann vi direkt tomten med stort T. Dubbelt så stor, lummig, full med björkar, ekar, syrener och 9 fantastiska äppelträd överfyllda med äpplen.
Vi vann budgivningen och drömtomten blev vår! everything happen for a reason...

Vi bestämde oss rätt snart hur vi ville att vårt drömhus skulle se ut. Med inspiration från tidningar, filmer etc föll valet enkelt för ett 'New England- inspirerat hus'. Vi ritade vår egen planritning med skafferi, bastu, öppen planlösning, stor murad öppen spis.
Samt min dröm om just en american porch med en amerikansk klassisk 'trä-häng-gunga'.

Vi har sedan dess varit i kontakt med ett antal husbyggare, det har gått troll i allt. Husets placering har skapat en del problem, tomten är sluttande, högt läge och vi ska spränga in bakdelen på huset. Det är självklart det dyraste och mest svårplacerade stället på tomten. Men i februari fann vi en husbyggare som förvånadsvärt snabbt, på mindre än en och en halv vecka hade både mark- husbyggare, sprängare varit på tomten, och vi hade en specificerad offert i handen som motsvarade vår budget.
Nu på måndag den 26 feb 2007, ska vi godkänna ritningarna, efter det lämnas allt finally in till värmdö kommun för godkännande av bygglov.
Så nu håller vi tummarna att bygglovet godkänns omedelbums! vi planerar att flytta in i vårt drömhus till jul!

the saga continue...
/cammy

2 kommentarer:

Viltfjall sa...

Mycket skön entusiasm genomgående i denna blogg. Det smittar helt klart av sig och bra är det när man själv kört lite fast i drömhusutvecklingen och bara inte orkar mer hus, hus, hus :) Men era fina bilder, sköna drömmar och glada tillrop gav ny energi! Stort lycka till!

dreamhouse sa...

viltfjall:åh jag vet hur det kan kännas.. ibland blir det bara för mycket! det hjälper mig att tänka på de positiva, att hitta inspiration och tänka på de färdig resultatet. det är ju hela tiden ett steg i taget, som skall betas av.. tack rar för fina ord! lycka till er med!! fantastiska bilder på er blogg och vilket läge..!! ha en skön kväll! kram