Mitt favvo bröd
Som jag tidigare lovat kommer här nu receptet på mitt favvobröd. Receptet har jag fått från en vän. Det som är det fina med det hela är att endast en bunke behövs, ingen jäsning utan rör och direkt in i ugnen. Visst är det galet många olika ingredienser men har du väl köpt hem dem så är det hur lätt som helst. Jag bakar ett i taget, då det är bikarbonat så är brödet som godast när de är nybakat. Jag adderar även massor av torkad frukt såsom aprikoser, fikon, dadlar. Har även krossade linfrön, solrosfrön och valnötter. Vill man kan man byta nötter och frukt mot tex lingon.
nyttig & supergott matbröd: (halvera för ett)
5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap
(ev krossade linfrön, solrosfrön, nötter, torkad frukt)
Sätt ugnen på 175 c. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filen och sirapen. Smöra och bröa två 1.5 liters avlånga formar. Grädda ca 100 minuter. Alt – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter. Hoppas ni gillar!
nyttig & supergott matbröd: (halvera för ett)
5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap
(ev krossade linfrön, solrosfrön, nötter, torkad frukt)
Sätt ugnen på 175 c. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filen och sirapen. Smöra och bröa två 1.5 liters avlånga formar. Grädda ca 100 minuter. Alt – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter. Hoppas ni gillar!
Kommentarer
Låter supersmarrigt! Tack!
Ha en trevlig kväll!
Susanne
alla: lycka till och hoppas ni gillar!!